Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De onderstroom boven

Spanning managen in organisaties en in jezelf

Gebonden Nederlands 2022 9789490463991
Verkooppositie 313Hoogste positie: 313
Nog niet verschenen, verwacht op 28‑11‑2022
29,90

Samenvatting

Wil jij iets veranderen in je organisatie? Weet je wat er moet gebeuren en wat anderen moeten gaan doen? Maar krijg je het er niet door?

In dit boek gaan we er van uit dat organisatieverandering minder gebaat is bij degelijk onderzoek en overtuigingskracht en meer bij het vermogen om dat onderzoek met de juiste mensen te verrichten.

Als je het onderzoek met in plaats van voor hen inricht, zal je met groepen moeten kunnen werken. Niet alleen met wat in een groep openlijk wordt uitgesproken, maar ook met de onderstroom: datgene wat men er écht van vindt en wat men soms alleen in de wandelgangen met elkaar deelt.

Dit boek gaat over het naar boven halen van de onderstroom als je mensen bij organisatieverandering betrekt. Hoe je de spanning in een groep zodanig kunt managen dat het voldoende veilig is, zonder dat het werken aan de lastige verschillen wordt vermeden. Hoe je voorkomt dat wat openlijk wordt uitgesproken niet strookt met wat men er eigenlijk van vindt, waardoor het plezier in en de effectiviteit van de samenwerking vermindert. Hoe je eraan bijdraagt dat beslissingen genomen worden die ook worden uitgevoerd, omdat mensen zeggen wat ze ervaren en gaan doen wat ze gezegd hebben.

De onderstroom boven behandelt hoe je daar als begeleider en als procesconsultant een bijdrage aan kunt leveren. Als begeleider help je de groep om de verschillende ideeën over het vraagstuk en mogelijke oplossingen uitgesproken te krijgen. Als procesconsultant ondersteun je de groep om datgene wat men tijdens het overleg ervaart te onderkennen, te begrijpen en met elkaar te delen.

Specificaties

ISBN13:9789490463991
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:144
Uitgever:Mediawerf
Druk:1
Verschijningsdatum:28-11-2022
ISSN:

Interviews en artikelen (1)

preview
De onderstroom boven - Spanning managen in organisaties en in jezelf
Jan Piet van Deene 14 november 2022 Wil jij iets veranderen? Weet je wat er moet gebeuren en wat anderen moeten doen? Maar krijg je dat er niet door? Veranderen voor anderen werkt niet; dat moet je met anderen doen! Maar hoe krijg je dan voor elkaar dat men zich uitspreekt en niet alleen in de wandelgangen zegt hoe men er echt over denkt? Mijn boek ‘De onderstroom boven’ gaat over het naar boven brengen van de onderstroom tijdens organisatieveranderingen.

Over Jan Piet van Deene

Jan Piet van Deene werkt vanuit IOD als consultant, trainer en coach voor een verscheidenheid aan organisaties in Europa. Dat doet hij op het raakvlak van persoonlijke- en organisatieontwikkeling. Hij ontwikkelde afgelopen decennia een praktijktheorie over het werken met de onderstroom en publiceerde daarover meerdere artikelen.

Andere boeken door Jan Piet van Deene

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De onderstroom boven