Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Dit kan niet waar zijn

Paperback Nederlands 2023 9789493304765
10
Voormalig top 10Totaal 12 dagen
Voormalig top 100Totaal 160 dagen
Verkooppositie 5262Hoogste positie: 9
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑06‑2023

Samenvatting

Winnaar van de NS Publieksprijs 2015

Twee jaar lang heeft Joris Luyendijk zich ondergedompeld in het hart van de financiële wereld in Londen en zijn bevindingen beschreven in 'Dit kan niet waar zijn'. Juist omdat hij geen kenner was van de bankenwereld, was hij de ideale auteur om te onderzoeken wat er gebeurd is: hoe gesloten de wereld van de high finance ook is, velen wilde met hem praten om uit te leggen hoe mooi hun werk was.

Hoe zwaar. Hoe interessant. En hoe gevaarlijk. Want de conclusie is even stevig als pijnlijk: de instellingen die ervoor moeten zorgen dat de economie functioneert, kunnen de wereld in de afgrond storten. En dat gebeurt allemaal met de beste bedoelingen door mensen die precies dezelfde zorgen hebben als u en ik, door mensen die de hypotheek moeten betalen en de kinderen op een goeie school wilden hebben. De scherpe blik en de onbevangen manier van vragenstellen zorgt ervoor dat Luyendijk als geen ander inzichtelijk maakt hoe we ervoor staan. And it is not pretty.

In het extra hoofdstuk 'Hoe dit waar kan zijn' gaat Joris Luyendijk in op de ontvangst in Europa door lezers, pers en financiële wereld en op recente veranderingen in de financiële sector.

Specificaties

ISBN13:9789493304765
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:15-6-2023
ISSN:

Expertrecensies (5)

Dit kan niet waar zijn
Marius van Rijswijk | 4 mei 2016
Het boek ‘Dit kan niet waar zijn’ van Joris Luydendijk is hét boek dat je als bestuurder, leidinggevende, manager en medewerker moet hebben gelezen. Niet alleen leest het makkelijk en vermakelijk weg, het is daarnaast doordrenkt van de psychologische en sociologische valkuilen waarmee iedereen op de werkvloer dagelijks te maken kan krijgen. Na het lezen van het boek realiseer je je dat het allemaal helaas toch waar is.
Lees verder
Dit kan niet waar zijn
Jan Hoogstra | 16 juni 2015
De bekende schrijver en antropoloog Joris Luyendijk heeft een boek geschreven over de oorzaken van de economische crisis: ‘Dit kan niet waar zijn’. Door zijn bekendheid krijgt dit boek de nodige aandacht, maar voegt alweer een boek over de economische crisis iets toe aan de beeldvorming van de gewone mens? Luyendijk is een aantal jaren op onderzoek uitgeweest, heeft hierover blogs geschreven voor The Guardian en columns in NRC Handelsblad.
Lees verder
Dit kan niet waar zijn
Milou Engelaer | 26 maart 2015
De afgelopen twee jaar heb ik met enige regelmaat the Banking Blog van Joris Luyendijk gelezen. Een bezigheid die zo een aantal uur kon opslokken. Hoewel ik de verschillende stukken in willekeurige volgorde las, vond ik het intrigerende materie. Toen ik zag dat Joris Luyendijk zijn interviews zou bundelen tot een boek, wist ik direct dat ik het wilde lezen.
Lees verder
Dit kan niet waar zijn
Peter van den Boom | 9 maart 2015
Joris Luyendijk interviewde een paar honderd medewerkers van banken in de Londense City. Het resultaat beschrijft in hij in Dit kan niet waar zijn. Als antropologisch opgeleide journalist ging hij op pad en viel van de ene verbazing in de volgende. Kuifje bij de bankiers.
Lees verder
Geen monsters maar mensen
Paul Groothengel | 18 februari 2015
In zijn nieuwe boek Dit kan niet waar zijn, toont Joris Luyendijk de wereld van de City, maar dan van binnenuit. De meeste spelers zijn net als hij. Worden ze inderdaad gedreven door een tomeloze hebzucht? Nee, dat geldt alleen voor de elite van zakenbankiers. Het gros is vooral bang, conformistisch en de speelbal van vuige machtspolitiek.
Lees verder

Over Joris Luyendijk

Joris Luyendijk (1971) studeerde Arabisch, antropologie en geschiedenis. In 1998 verscheen zijn debuut 'Een goede man slaat soms zijn vrouw'. In 2001 volgde 'Een tipje van de sluier', dat genomineerd werd voor de Prix des Ambassadeurs. Luyendijk woonde achtereenvolgens in Caïro, Beiroet en bezet Oost-Jeruzalem, waar hij werkte voor de Volkskrant, NRC Handelsblad, het Radio 1 Journaal en het NOS Journaal. De afgelopen 2 jaar was hij gevestigd in de City van London en schreef blogs voor 'The Guardian'. In 2015 verscheen zijn nieuwste bestseller over deze periode: 'Dit kan niet waar zijn'.

Andere boeken door Joris Luyendijk

Inhoudsopgave

Inleiding 11

Deel I wat is het probleem?
1 De City als Dorp 17
2 Planet Finance en de Crash 34

Deel II het probleem
3 Going Native 45
4 Other People’s Money 60
5 De Wereld van Zero Job Security 72
6 Ieder voor Zich en Caveat Emptor 85
7 De Bank als Eilandenrijk in de Mist 97
8 Tijd voor wat Goed Nieuws 115

Deel III gaan zij het oplossen?
9 Tandenknarsers en Neutralen 131
10 Masters of the Universe 147
11 De City als Zeepbel 159
12 Waanbankiers en Koele Kikkers 171

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dit kan niet waar zijn