Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Zo X!

Hoe de nieuwe leiders talenten in organisaties verbinden

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789055949038
Direct te downloaden

Samenvatting

Voor het eerst zijn vier verschillende generaties werkzaam in organisaties. Iedere generatie blijkt haar eigen kenmerken en wensen te hebben ten aanzien van werken. De Babyboomgeneratie overweegt een 'tweede' carrière of een andere tijdbesteding qua werk. Generatie X heeft behoefte aan zingeving op het werk, zij wil een goede balans tussen werk- en privéleven en vindt empathisch vermogen bij het leiding geven van belang. Generatie Y stelt hoge eisen aan haar zelfstandigheid en wil eigen verantwoordelijkheid. En de Einsteingeneratie wil in volledige vrijheid van werk en tijd vooral beoordeeld worden op het eindresultaat.

Dit vraagt om nieuw leiderschap: we hebben verbinders nodig die vier generaties van talenten kunnen faciliteren en inspireren tot betere bedrijfsresultaten in turbulente tijden. Deze nieuwe leiders moeten bovendien de schaarse talenten vasthouden in een tijd van vergrijzing en vergroening, ook om de diversiteit aan medewerkerpotentieel te verzilveren.

Marjolein Risseeuw geeft aan de hand van concrete voorbeelden van huidige leiders, opdrachtgevers en collega's en vooral op basis van haar eigen ervaringen inzicht in de successen en valkuilen op weg naar verbindend leiderschap.

Specificaties

ISBN13:9789055949038
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:140
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:11-1-2012
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

2.8 van de 5
9 stemmen
3
0
2
0
4

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Leiderschap volgens Marjolein Risseeuw: ‘De dialoog van macht en liefde’
Pierre Spaninks 27 september 2011 In veel organisaties werken tegenwoordig wel drie of vier generaties naast elkaar. Dat stelt bijzondere eisen aan het leiderschap, meent bedrijfskundige Marjolein Risseeuw. ‘We hebben verbinders nodig die al die generaties van talenten kunnen faciliteren en inspireren.’ Een uitdagend idee, dat zij uitwerkt in haar boek Zo X! dat 10 oktober verschijnt. MbM sprak haar alvast.

Over Marjolein Risseeuw

De passie van Marjolein Risseeuw ligt bij vraagstukken over verbindend leiderschap voor vier generaties. Zij coacht managers en professionals. Ook adviseert zij over leiderschap in groepsverband en is manager van leiderschapsprogramma's. Zij ontwerpt en geeft trainingen voor talentvolle mensen van alle generaties. Marjolein is bedrijfskundige en werkt ruim twintig jaar als adviseur met een ondernemende geest. Zij heeft verschillende adviesrollen en interim managementfuncties vervuld op strategisch niveau, gericht op de professionalisering van leiderschap in combinatie met de ontwikkeling van organisaties. Zij publiceert en geeft lezingen en workshops over leiderschap vanuit het generatieperspectief.

Andere boeken door Marjolein Risseeuw

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Maatschappelijke ontwikkeling en leiderschap
2. Vier generaties op de werkvloer
3. De leiders van vandaag en de werknemers van morgen
4. Verbindend leiderschap
5. De leiders van generatie X verbinden
6. Met vier generaties naar meer bedrijfsresultaat

Epiloog
Woorden van dank
Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zo X!