Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Hoe word ik assertiever?

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789058718013
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

De secretaresse die niets durft te zeggen als zij het te druk heeft en uiteindelijk overspannen raakt. De projectleider die recepties uit de weg gaat omdat hij bang is dat hij niemand vindt om mee te praten. De accountmanager die met een grote boog om conflicten heenloopt omdat hij bang is dat hij ruzie krijgt met zijn collega's... Dit soort subassertief gedrag kan het mensen in werksituaties knap lastig maken. Velen van ons hebben het afgeleerd voor zichzelf op te komen. Zij vinden het moeilijk anderen te laten weten wat zij denken, voelen en willen. Ze zijn bang die anderen te kwetsen. Maar tegelijkertijd doen ze zichzelf zo tekort.

Als u zich assertief gedraagt, laat u uw gedachten, wensen en gevoelens zien op een manier die de relatie met de ander niet in gevaar brengt. Het is echter niet gemakkelijk om zich assertief te gedragen als u dat niet gewend bent. U moet allerlei spannings- en vermijdingsdrempels over waar u tot voor kort veilig achter bleef staan. Maar als u eenmaal de eerste stappen hebt gezet, wordt het steeds makkelijker om assertiever te zijn. De voordelen zijn duidelijk: u beweegt zich vrijer en u kunt meer richting geven aan uw leven. Hoe word ik assertiever? helpt u over de eerste drempels.

Specificaties

ISBN13:9789058718013
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:120
Druk:9
Verschijningsdatum:2-4-2012
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Hoe word ik assertiever?
Peter Vermeulen | 5 mei 2008
Zeggen wat er in je omgaat. Laten zien wat je voelt. Voor jezelf omkomen. Het klinkt allemaal erg eenvoudig. En degenen die subassertief zijn, zullen deze adviezen al vaker gekregen hebben. Maar zodra de situatie zich voordoet worden de adviezen niet opgevolgd. Is de basis tot aanpassing van subassertief gedrag het boek 'Assertief op het werk'? Hoe assertief moeten Carola van Dijk en Hans Elbers dan wel niet te werk gaan om dat te bereiken via het geschreven woord?
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
9 stemmen
3
4
1
1
0

Over Carola van Dijk

Carola van Dijk is eerstelijns en GZ-psychologe en heeft een eigen praktijk in Haarlem waarin zij mensen begeleidt met problemen of conflicten op het werk. Eerder werkte ze als trainer communicatieve vaardigheden en als onderzoeker. Daarnaast schreef zij artikelen voor het tijdschrift Psychologie

Andere boeken door Carola van Dijk

Over Hans Elbers

Hans Elbers is freelance trainer en supervisor. Hij leidt trainers en adviseurs op in de Rationele Effectiviteitstheorie (RET-methodiek). Ook begeleidt hij groepen en individuen bij werkgerelateerde persoonlijke ontwikkelingsvragen.

Andere boeken door Hans Elbers

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Het verschil tussen subassertief, agressief en assertief gedrag
2. Communicatie: zenden en ontvangen
3. Hoe reageer jij op de buitenwereld?
4. Spanning en ontspanning
5. Een verzoek doen, een verzoek weigeren en grenzen stellen
6. Commentaar geven en krijgen
7. Te veel van hetzelfde: over vastgeroeste patronen
8. Conflicten hanteren en onderhandelen
9. Voornemens omzetten in actie

Bijlagen
Verwijzingen
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe word ik assertiever?