Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Schaalsprongen in de opdracht

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789082061628
Direct te downloaden

Samenvatting

De ene opdracht is de andere niet. Goede opdrachtgevers vullen hun rol daarom bij iedere opdracht anders in. Maar hoe herken je dat de aard van een opdracht ingrijpend wijzigt? Welke taal gebruik je hiervoor? De gemiddelde opdrachtgever is erg blij als zij in staat is om alles te delegeren.

Hierdoor kan zij immers de aandacht besteden aan andere opdrachten waar het minder soepel loopt. Wat doe je als de aard van de opdracht zo wijzigt dat je het opdrachtgeverschap niet meer alleen kunt vervullen? Je hebt dan assistentie nodig. Alleen met meer kennis en invloed kun je dan de opdracht in de juiste richting blijven sturen. Maar hoe herken je de schaalsprongen in een opdracht?

In deze publicatie duidt Van Dieën de schaalsprongen in opdrachten met het Cynefin raamwerk. Hiermee laat hij zien welke gevolgen schaalsprongen hebben op de keuze van leiderschapsstijlen en de vormgeving van het opdrachtgeverschap. Delegeren, chaos, coaching en de keuze om een stuurgroep in te richten worden op een nieuwe wijze geordend.

Specificaties

ISBN13:9789082061628
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:40
Uitgever:010 projecten
Druk:1
Verschijningsdatum:4-2-2019
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Over Edwin van Dieën

Edwin van Dieën werkt sinds 2004 als manager bij de gemeente Dordrecht. Hiervoor heeft hij 12 jaar gewerkt bij de gemeenten Vlaardingen, Haarlemmermeer en Rotterdam. Als projectleider, interimmanager en lijnmanager heeft hij veel ervaring opgedaan in het opdrachtgeven en –nemen bij gemeenten, in zowel het fysieke als het veiligheidsdomein. Sinds 2012 begeleidt Edwin tevens andere overheden met het verbeteren van het opdrachtgeverschap via www.010projecten.nl.

Andere boeken door Edwin van Dieën

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Het Cynefin framework
3. Schaalsprongen in de zandloper
4. Situationeel leiderschap
5. Situationeel leiderschap en het Cynefin raamwerk
6. Cynefin raamwerk: hulp bij schaalsprongen

Literatuurtips van de auteur
De Kennedy-reeks

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Schaalsprongen in de opdracht