Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Praktijkboek Veranderdiagnose

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789013118810
Verkooppositie 5445Hoogste positie: 108
Direct te downloaden

Samenvatting

De auteurs zijn allen werkzaam als interim-manager, adviseur, trainer of coach. Driemaandelijks spraken ze met elkaar over hun praktijk in relatie tot veranderdiagnose en kwamen zo tot teksten die in dit 'Praktijkboek' zijn gebundeld.

Sommigen werken heel dicht op het model om de veranderdiagnose zo scherp mogelijk te stellen. Anderen combineren delen van Veranderdiagnose met inzichten of indelingen uit andere praktijktheorieën. Dat levert bij elkaar een mooie staalkaart van toepassingen op. In het slothoofdstuk worden de gewonnen inzichten verzameld en verwerkt tot een bijgesteld Veranderdiagnosemodel.

Specificaties

ISBN13:9789013118810
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:247
Druk:1
Verschijningsdatum:3-1-2014
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (1)

Jan Hoogstra | 21 maart 2014
In deze roerige economische tijden is verandering aan de orde van de dag. Zijn het geen reorganisaties dan moeten medewerkers wel marktgerichter worden. Het boek ‘Praktijkboek Veranderdiagnose’ onder redactie van Rob van Es bevat een aantal praktijkvoorbeelden rondom verandering en het daarbij toepassen van het model veranderdiagnose.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

column
Longlist Managementboek van het Jaar 2014
Pierre Pieterse 25 februari 2014 De longlist die via de shortlist uiteindelijk leidt tot het Managementboek van het Jaar is altijd een weerspiegeling van dat boekenjaar. En die weerspiegeling laat zien dat de crisis het boekenvak niet heeft overgeslagen. De tijd dat gegarandeerde winnaars al in de voorfase over elkaar heen buitelden, ligt even achter ons.

Over Rob van Es

Rob van Es is filosoof en gespecialiseerd in de samenhang van cultuur, ethiek en politiek in organisaties en professies. Hij doet daarnaar onderzoek en geeft daarin onderwijs aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij zelfstandig trainer en adviseur in het stellen van organisatiediagnoses en in het nemen van morele besluiten. Emotionele integriteit, het laatste boek van Rob van Es, ligt in het verlengde van Veranderdiagnose - De onderstroom van organiseren en Professionele ethiek - Morele besluitvorming in organisaties en professies.

Andere boeken door Rob van Es

Over Peter de Roode

Drs. Peter de Roode is zelfstandig adviseur en trainer. Hij ondersteunt organisaties bij het invoeren van grootschalige veranderingen waarbij gedragsverandering centraal staat. Hij organiseert seminars over actuele managementthema's. Zijn managementfilosofie is 'Zachte factoren en harde resultaten'. Dat wil zeggen het bereiken van resultaten door middel van mensen, door autonome groei. Ontwikkeling van mensen staat bij De Roode altijd voorop. Ook al is die mens soms bewust of onbewust irrationeel bezig. De schijnbare tegenstelling tussen de ratio en de emotie heeft hij in zijn laatste boek 'Werkvormen voor managers' uitgewerkt om organisaties en hun managers concrete handvatten aan te reiken. Peter de Roode ondersteunt diverse organisaties bij de vele veranderingen die op ze af komen door het vergroten van hun eigen lerend vermogen. Door hen te leren hoe ze zelf een diagnose moeten stellen, door hen zelf keuzes te laten maken over interventies en door hen zelf vast te laten stellen wat de beste evaluatiemethode is. Verder is hij verbonden aan enkele hogescholen waar hij als docent diverse MBA-opleidingen verzorgt, zoals: Strategisch HRM, Personeelsmanagement, Verandermanagement, Persoonlijk Leiderschap en Cultuur en Organisatie. Door zijn docentschap met adviseurswerk te combineren, geeft dat voor De Roode een mooie verbinding tussen theorie en praktijk. Peter de Roode is mede-auteur van het 'Praktijkboek Veranderdiagnose' (2014) van Rob van Es. Peter de Roode spreekt over 'Action Learning op de werkvloer'. Dit concept verbindt cultuur, eiderschap en het nemen van verantwoordelijkheid. De belangrijkste voordelen die een organisatie kan realiseren zijn draagvlak creëren voor veranderingen en innovaties van onderaf laten ontstaan. Peter de Roode heeft als motto: het verbinden van de Onder- en Bovenstroom waarover hij verschillende boeken heeft geschreven zoals: "Werkvormen voor managers" en "Leidinggeven kun je zelf!" Peter is een inspirerende spreker die op humoristische wijze serieuze zaken aan de orde kan stellen op een interactieve manier.

Andere boeken door Peter de Roode

Over Tiene de Rek

Tiene de Rek heeft ruime expertise als organisatieadviseur en interimmanager en heeft recent de stap gemaakt naar het zorgondernemerschap. Zij heeft 25 jaar ervaring opgebouwd bij verschillende zorginstellingen als uitvoerende zorgverlener en manager. Zij heeft kerncompetenties op het gebied van organisatieontwikkeling, veranderkunde en implementatiekunst. Zij werkt intuïtief, met gevoel voor menselijke verhoudingen aan organisatievraagstukken die in een meervoudige context resultaat opleveren. Tiene de Rek is mede-auteur van het 'Praktijkboek Veranderdiagnose' (2014) van Rob van Es.

Andere boeken door Tiene de Rek

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding - Rob van Es

1. Ken uzelf als organisatie!
Duurzaamheid bij drinkwaterbedrijf Oasen
Sebastiaan Aalst en Arjan Pouw
2. Goed onderwijs, goed bestuur?
Veranderdiagnose in het voortgezet onderwijs
Roos Hermans
3. De onderstroom als succesfactor
Een veranderevaluatie van het programma Nieuw SIS van de VU
Tim Mensink, Peter Jongsma en José van Schie
4. Rots in de branding?
Relatiepatronen ontrafeld in een zorgorganisatie in verandering
Tiene de Rek
5. Een nieuwe stijl van leren
Management Development bij Naktuinbouw
Peter de Roode
6. Wake-upcall voor leidinggevenden
De samenhang van idiosyncrasie en effectief gedrag
Jens van der Heide
7. De cultuur van de groep: geen ontkomen aan!
Het verandervermogen van groepen in het diagnosemodel
Rita van Dijk
8. Veranderkundige inzichten
Conclusies en het bijgestelde diagnosemodel
Rob van Es

Lijst van figuren en tabellen
Literatuur
Wegwijzer van begrippen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkboek Veranderdiagnose