Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789023246916. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Leiders in cultuurverandering

Een praktische gids voor strategische en culturele veranderingen in organisaties

Paperback Nederlands 2014 9789023252337
10
Voormalig top 10Totaal 11 dagen
Evergreen399 dagen in de Top 100
Verkooppositie 162Hoogste positie: 8
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek biedt voorbeelden, inzichten en inspiraties om succesvol te werken aan strategische en culturele veranderingen in organisaties.

Cultuurverandering is een van de meest genoemde en ook een van de moeilijkste wegen om strategische en organisatorische veranderingen in organisaties te bewerkstelligen. Een oorzaak voor de moeizame verandering ligt deels in de weerbarstigheid van de heersende waarden en normen in organisaties. Leidinggevenden hebben vaak moeite met cultuurveranderingen omdat ze zelf de cultuur mede hebben vormgegeven. Andere oorzaken voor het falen en slagen van cultuurveranderingen zijn te vinden in de rol van leiders, de veranderaanpak en de gebruikte interventies.

Deze volledig herziene editie van het succesvolle boek Leiders in cultuurverandering is gebaseerd op negentien diepgaande studies in organisaties die werken aan hun organisatiecultuur om strategische vernieuwing te realiseren. De ervaringen van mensen in deze organisaties vormen hierbij de leidraad. Met deze herziening sluit het boek aan bij de actualiteit en de sterk veranderende context waarin organisaties actief zijn.

Een overzicht van veranderstrategieën biedt praktische inzichten voor het kiezen van een passende aanpak in de eigen organisatie. Het boek bevat een rijkdom aan interventies die concrete handvatten bieden. De kritische succesfactoren en randvoorwaarden die in het boek zijn opgenomen, dragen bij aan het succesvol handelen van leiders in cultuurverandering. Leiders in cultuurverandering zijn niet alleen topmanagers en bestuurders. Het initiatief voor verandering kan ook liggen bij leidinggevenden, professionals en medewerkers. Juist het samenspel tussen deze spelers is een van de succesfactoren voor strategische en culturele vernieuwing.

Specificaties

ISBN13:9789023252337
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:292
Druk:3
Verschijningsdatum:4-3-2017

Expertrecensies (3)

Peter de Roode | 1 juni 2018
Een zeer praktisch boek met adviezen uit de praktijk. Knap werk van Boonstra om te beginnen bij de praktijk van succesvolle organisaties en vervolgens daaruit te destilleren wat er geleerd kan worden met betrekking tot cultuurverandering. Dat er op dit onderwerp nog steeds nieuwe inzichten naar boven gehaald worden, maakt dit boek meer dan de moeite waard.Lees verder
Jolanda Verbraak | 10 oktober 2012
Organisatiecultuur voelt als ongrijpbaar, onmeetbaar en onbestuurbaar. En toch lijkt het, aan de hoeveelheid managementboeken en theorieën te zien, alsof bestuurders die organisatiecultuur juist het liefste willen besturen. Bij het kiezen van het boek 'Leiders aan cultuur verandering' had ik dan ook verwacht wederom een 10 stappen-model voor succesvolle cultuur te lezen.Lees verder
Nico Jong | 20 april 2012
Cultuurverandering wordt tegenwoordig niet meer gezien als een geplande aanpak om gedrag van managers en medewerkers binnen een organisatie te veranderen. Succesvolle organisaties op dit terrein gebruiken de term cultuurverandering niet en zien ook af van geprogrammeerde gedragsverandering.Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

4.8 van de 5
12 stemmen
11
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (5)

Jaap Boonstra - Belangenspel
Jaap Boonstra 30 september 2016
Vertaald en grondig herzien
Pierre Pieterse 7 januari 2013
Cultuurspel zonder grenzen
Pierre Pieterse 20 december 2012
Shortlist Managementboek van het Jaar
Justin van Lopik 26 januari 2012
Jaap Boonstra: ‘Ssst. Noem het geen cultuurverandering’
Ronald Buitenhuis 28 december 2010

Over Jaap Boonstra

Jaap Boonstra is hoogleraar ‘Organisatieverandering en leiderschap’ bij ESADE Business School in Barcelona (Spain) en WU, Vienna University for Economics and Business. Hij is in Nederland verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). Jaap werkte eerder als hoogleraar ‘Organisatieverandering’ aan de Universiteit van Amsterdam en als rector van Sioo, Interuniversitair centrum voor organisatie- en veranderkunde. Als zelfstandig en onafhankelijk adviseur is Jaap betrokken bij veranderingsprocessen in internationale ondernemingen en bedrijfsnetwerken in Nederland, Duitsland en Spanje. Daarnaast zet hij zich in voor maatschappelijke organisaties die zich willen kwalificeren voor de toekomst. Jaap heeft talloze publicaties op zijn naam staan over organisatieverandering, innovatieprocessen, leiderschap, strategische besluitvorming, en machtsprocessen in organisaties. Recent publiceerde hij als schrijver of redacteur meerdere boeken waaronder Leiders in cultuurverandering (Van Gorcum, 2014), Veranderen van Maatschappelijke Organisaties (Business Contact, 2017), Perspectieven op Veranderen (Vakmedianet, 2018), Perspectieven op Leiderschap (Vakmedianet, 2018) en Veranderen als Samenspel (Vakmedianet, 2018). Bij dit laatste boek is ook een uitgebreide website beschikbaar en het boek verschijnt ook in het Engels en Spaans.

Andere boeken door Jaap Boonstra

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel I: Cultuurverandering in organisaties
1. Perspectieven op organisatiecultuur
2. Redenen voor strategische en culturele verandering
3. Conclusies perspectieven op cultuurverandering

Deel II: Veranderen van organisatiecultuur
4. Energie voor verandering genereren
5. Visie formuleren
6. Verbondenheid creëren
7. Klant centraal stellen
8. Vernieuwen van onderaf en bovenaf
9. Spelen met ritme, rust en ruimte
10. Conclusies veranderen van organisatiecultuur

Deel III: Leiding nemen in cultuurverandering
11. Authentiek leiderschap
12. Transformationeel leiderschap
13. Betekenisvol leiderschap
14. Waarderend leiderschap
15. Lerend leiderschap
16. Conclusies leiding nemen in cultuurverandering

Deel IV: Interventies voor diepgaande verandering
17. Machtsinterventies
18. Structurele en instrumentele interventies
19. Betekenisvolle interventies
20. Conflictinterventies
21. Interactieve interventies
22. Leerinterventies
23. Conclusies interventies voor diepgaande verandering

Deel V: Succesvol werken aan cultuurverandering
24. Routes voor verandering
25. Essentie voor succesvolle verandering

Literatuur

Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leiders in cultuurverandering