Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De menselijke organisatie

Vorm geven aan verbinding, vertrouwen en voldoening

Paperback Nederlands 2021 9789024443116
Nog niet verschenen, verwacht op 27‑10‑2021
23,50

Samenvatting

Zonder de talenten, de inzet, de betrokkenheid en het enthousiasme van mensen kan geen enkele organisatie succesvol zijn. Steeds vaker horen we dan ook een pleidooi voor de menselijke maat. Toch blijkt het verrassend moeilijk om menselijkheid in organisaties te omschrijven, laat staan te organiseren.

Dit boek is een handleiding voor leiders die werk willen maken van menselijk werk. Het draagt bij aan de concretisering van abstracte begrippen die we vaak wel voelen en ervaren, maar niet echt kunnen vastpakken. Drie begrippen die cruciaal zijn voor mensen en teams in organisaties: vertrouwen, verbinding en voldoening. We nemen ze voor lief als het goed gaat, maar kunnen ze niet grijpen als ze er niet zijn. In dit boek worden ze ontrafeld tot concrete gedragingen en handelingen. Dat geeft je het inzicht en de tools die nodig zijn om hieraan te werken.

'De menselijke organisatie' is een boek vol theoretisch onderbouwing uit de wetenschap, praktische ervaringen en aangrijpingspunten voor dagelijks handelen. Voor leiders die werk willen maken van menselijker organiseren.

Specificaties

ISBN13:9789024443116
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:27-10-2021

Over Marjon Bohré-den Harder

Marjon Bohré is bedrijfskundige en organisatiepsycholoog en werkt met leiders aan menselijkheid in organisaties, zodat zij een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan organisaties én de wereld om hen heen. Bohré is gecertificeerd facilitator van de trainingsprogramma’s van Brené Brown. Eerder schreef ze het boek De Menselijke Organisatie. (Fotografie: Bertina Bartlett)

Andere boeken door Marjon Bohré-den Harder

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De menselijke organisatie