Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Zelfsturende teams in de praktijk

Paperback Nederlands 2018 9789036821834
10
Voormalig top 10Totaal 26 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen

Samenvatting

Werken in zelfsturende teams heeft veel voordelen: veel verantwoordelijkheid bij de medewerkers en daardoor een grote betrokkenheid van de medewerkers bij de inhoud van het werk. Het boek Zelfsturende teams in de praktijk geeft antwoord op vragen over hoe je werkt in een zelfsturend team in de dagelijkse praktijk, maar ook hoe je communiceert met elkaar, hoe je je problemen aanpakt tijdens vergaderingen en hoe je met het bewaken van de kwaliteit omgaat. De adviezen in het boek zijn praktisch, zodat ze direct uitgevoerd kunnen worden.
Organisaties besparen door het werken in zelfsturende teams veel geld, doordat de taken van het operationeel management en staffunctionarissen op een andere manier ingevuld worden. Het boek is geschikt voor mensen die in een zelfsturend team werken, maar ook teamcoaches, managers en bestuurders, en functionarissen van ondersteunende diensten hebben er veel baat bij.

Specificaties

ISBN13:9789036821834
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:113
Druk:3
Verschijningsdatum:10-8-2018
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Expertrecensies (1)

Zelfsturende teams in de praktijk
Peter Bosma | 4 juli 2014
‘Zelfsturende teams in de praktijk’ van Astrid Vermeer en Ben Wenting is geschreven mede op basis van succesvolle ervaringen met zelfsturing bij het overbekende. Buurtzorg Nederland. Zelfsturing anno 2014 lijkt een concept dat, in tijden van crisis, ons uit het slop moet halen. Vermeer en Wenting geven echter aan dat wanneer bezuiniging het uitgangspunt is en er onvoldoende vertrouwen is in de professional zelfsturing gedoemd is te mislukken.
Lees verder

Lezersrecensies

2.3 van de 5
3 stemmen
1
0
0
0
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
‘Overschat niet de meerwaarde van zelforganisatie’
Ger Post 30 oktober 2015 Zelforganisatie is al een paar jaar een trend onder managers. ‘Maar daaruit kun je niet concluderen dat zelforganisatie de ideale manier is om de samenleving in te richten.’

Over Astrid Vermeer

Astrid Vermeer is directeur van het Instituut voor Samenwerkingsvraagstukken en begeleidt projecten op het gebied van zelforganisatie. Het gaat daarbij om de invoering hiervan, en het opleiden en coachen van teamcoaches, managers en teams. Ze is o.a. auteur van ‘Coachen van zelfsturende teams, hoe doe je dat?’

Andere boeken door Astrid Vermeer

Over Ben Wenting

Ben Wenting is, samen met Astrid Vermeer, oprichter van het Instituut voor Samenwerkingsvraagstukken en heeft de afgelopen decennia een groot aantal organisaties begeleid bij de invoering van zelfsturing.

Andere boeken door Ben Wenting

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zelfsturende teams in de praktijk