Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Zelfsturing, hoe het wél werkt

Paperback Nederlands 2018 9789036821896
Voormalig top 100Totaal 96 dagen
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen

Samenvatting

In een zelfsturende organisatie zijn de teamleden gezamenlijk verantwoordelijk voor het teamresultaat. Zij nemen beslissingen bij consensus, zodat ieder teamlid de verantwoordelijkheid kan nemen voor de gemaakte afspraken. En dat maakt in de praktijk een wereld van verschil. Veel directeuren zien de voordelen van zelfsturing en denken erover hun organisatie in die richting om te vormen. In deze praktische handleiding schetsen we wat nodig is om de transitie van een hiërarchie naar een vorm van zelfsturing mogelijk te maken. We bespreken wat de consequenties van het werken in een zelfsturende organisatie zijn voor teamleden, managers, ondersteunende diensten en teamcoach, en welke vaardigheden zij nodig hebben om goed te kunnen functioneren.
Daarnaast worden concrete handvatten besproken die kunnen helpen om goed met elkaar in een zelfsturende organisatie te kunnen communiceren, zoals de Oplossingsgerichte Interactie Methode, oplossingsgericht vergaderen en handvatten met betrekking tot het omgaan met conflictmatige situaties.

Specificaties

ISBN13:9789036821896
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:157
Druk:3
Verschijningsdatum:10-8-2018
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Expertrecensies (2)

Zelfsturing, hoe het wél werkt
Henny Portman | 19 juli 2018
Astrid Vermeer en Ben Wenting hebben hun ervaringen met zelfsturing en zelfsturende organisaties, onder andere opgedaan bij Buurtzorg Nederland in het vlot leerbaar boek Zelfsturing. Hoe het wel werkt, vastgelegd.
Lees verder
Zelfsturing, hoe het wél werkt
Geert Vandamme | 24 oktober 2016
Zelfsturing, hoe het wél werkt, is luik drie in een serie over zelfsturende organisatievormen. Eerder werden Zelfsturende teams in de praktijk en Coachen van zelfsturende teams uitgegeven. In dit boek wordt ingegaan op de ombouw van een hiërarchie naar een zelfsturende entiteit.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Zelfsturing, hoe het wél werkt
Astrid Vermeer 27 oktober 2016 In de praktische handleiding: Zelfsturing, hoe het wél werkt schetsen Astrid Vermeer en Ben Wenting wat nodig is om de transitie van een hiërarchie naar een vorm van zelfsturing mogelijk te maken. Een preview.

Over Astrid Vermeer

Astrid Vermeer is directeur van het Instituut voor Samenwerkingsvraagstukken en begeleidt projecten op het gebied van zelforganisatie. Het gaat daarbij om de invoering hiervan, en het opleiden en coachen van teamcoaches, managers en teams. Ze is o.a. auteur van ‘Coachen van zelfsturende teams, hoe doe je dat?’

Andere boeken door Astrid Vermeer

Over Ben Wenting

Ben Wenting is, samen met Astrid Vermeer, oprichter van het Instituut voor Samenwerkingsvraagstukken en heeft de afgelopen decennia een groot aantal organisaties begeleid bij de invoering van zelfsturing.

Andere boeken door Ben Wenting

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zelfsturing, hoe het wél werkt