Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Anders

Gender door de ogen van een primatolooog

Paperback Nederlands 2022 9789045041629
Nog niet verschenen, verwacht op 18‑05‑2022
24,99

Samenvatting

In 'Anders' buigt de wereldberoemde primatoloog Frans de Waal zich over verschillen in sekse en gender bij de mens en andere dieren. Hij maakt hierbij gebruik van zijn grote kennis van onze naaste verwanten: chimpansees en bonobo’s. Wat is het geheim van de door vrouwen geleide vreedzame samenleving van bonobo’s? En wat kunnen wij mensen leren van mannelijke dominantie en territorialiteit bij chimpansees?

Tegenwoordig wordt vaak beweerd dat genderverschillen het resultaat zijn van sociale vorming, maar De Waal toont aan dat het een biologische basis heeft. Hij behandelt onderwerpen als genderidentiteit, seksualiteit, gendergerelateerd geweld, vriendschap en zorgzaamheid, en laat overtuigend zien dat de evolutionaire biologie bijdraagt aan een genuanceerder cultureel begrip van gender.

Specificaties

ISBN13:9789045041629
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:400
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:18-5-2022
Hoofdrubriek:Psychologie

Over Frans de Waal

Frans de Waal (1948) is een Nederlandse bioloog die hoogleraar Psychologie is aan de Emory University in Atlanta en directeur van Living Links, dat deel uitmaakt van het Yerkes National Research Center aldaar. Hij is wereldwijd bekend en behoort volgens het tijdschrift TIME tot de top 100 meest invloedrijke personen. Van hem verschenen eerder bij Uitgeverij Atlas Contact: Van nature goed, Chimpanseepolitiek, De aap en de sushimeester, De aap in ons, De aap en de filosoof en Een tijd voor empathie. Zijn boeken zijn wereldwijde bestsellers.

Andere boeken door Frans de Waal

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Anders