Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De moeder aller vragen

Gebonden Nederlands 2017 9789057598708
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In 'De moeder aller vragen' rekent Rebecca Solnit af met vele misvattingen die diep in onze cultuur geworteld zijn. Het titelessay verwijst bijvoorbeeld naar de vraag die een journalist aan Solnit stelde tijdens een lezing over Virginia Woolf. Waarom bleef Woolf kinderloos? Solnit moest deze vraag zelf ook meermaals beantwoorden.

Hoe vaak zou die vraag aan een mannelijke auteur worden gesteld? Dit is slechts een van de vele ingesleten denkbeelden die Solnit onder de loep neemt in de opvolger van Mannen leggen me altijd alles uit. Sinds de komst van president Trump is haar verontwaardiging over de groeiende ongelijkheid in de Westerse samenleving met de dag toegenomen. Met haar glasheldere inzichten toont ze zich een van de belangrijkste activistische schrijvers van deze tijd, zonder ook maar een moment in dogma’s te vervallen.

Specificaties

ISBN13:9789057598708
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Druk:1
Verschijningsdatum:1-11-2017
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De moeder aller vragen
Freija van Duijne | 30 oktober 2017
De vraag der vragen. Rebecca Solnit begint haar The Mother of All Questions met een anekdote over een vragenuurtje na een lezing die ze gaf. Een man uit het publiek wilde weten waarom ze geen kinderen heeft.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Rebecca Solnit

Rebecca Solnit (1961) is schrijver, (kunst)-historicus en activist. Haar boeken en essays wonnen talloze prijzen en worden over de hele wereld vertaald. Ze woont in San Francisco.

Andere boeken door Rebecca Solnit

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De moeder aller vragen