Stijn van Boxtel: Wanneer er gesproken wordt over iemand die echt geboren is voor de gastvrijheidsbranche, kom je snel bij Stijn uit.
Meer over de auteursOBER! OBER!
Dé gids voor de opkomende horecatijger
Paperback Nederlands 2021 1e druk 9789082800685Samenvatting
'OBER! OBER!' is hét boek dat iedere starter, medewerker óf ondernemer in de horeca op de plank moet hebben liggen.
We dagen je uit om bewuster te worden van wat nu écht belangrijk is in ‘de kunst van gastvrijheid’ en wat voor invloed jij kunt hebben op de beleving van iedere gast. We leggen jou de horeca van A tot Z uit en onze 'OBER! OBER!' guest journey staat hierin centraal. We nemen je mee op de figuurlijke reis die een gast doormaakt en leren je meer over verschillende type gasten, hun verwachtingen en hoe jij in contactmomenten met de gast hét verschil kan maken.
We delen oneindig veel ervaringen en tips die jij direct in de praktijk kunt toepassen en we beantwoorden vragen als: Hoe kun je de verwachtingen van de gast overtreffen? Hoe kan ik het beste een gast benaderen? Wat zijn mijn taken als medewerker bediening tijdens een lunch of diner? Dit is slechts een greep onderwerpen die aan bod komen.
Aan het einde van ieder hoofdstuk vind je stellingen en vragen waarmee wij jou willen prikkelen om zelf een een mening te ontwikkelen over de horeca.
Wil jij een kickstart in de horeca? Koop dan nu 'OBER! OBER!' en wordt een echte horecatijger.
Specificaties
Lezersrecensies
Over Jordy van Heese
Inhoudsopgave
Voorwoord Albert Kooy
1. Gastvrijheid, de basis
1.1 De kunst van gastvrijheid
1.2 Wat past bij jou?
1.3 De opbouw van een restaurant
1.4 Succesvol inwerken
1.5 Rollen & verantwoordelijkheden
2. De verwachtingen van de gast
2.1 Wat zijn verwachtingen?
2.2 Verwachtingen in de horeca
2.3 Verwachtingen: voldoen of overtreffen?
3. Guest Journey: klaar voor de start?
3.1 Wat is een guest journey?
3.2 Guest journey in de horeca
3.3 Voorbereiding
3.4 Laatste check
3.5 Reserveringen
4. Guest Journey: een warm welkom
4.1 Gastvrij communiceren
4.2 Verbale communicatie
4.3 Ken je talen
4.4 Non-verbale communicatie
4.5 Het HOGER-model
5. Guest Journey: aan tafel!
5.1 De Gastenscan
5.2 Opnemen van dranken
5.3 Brengen van de kaart
5.4 Serveren van dranken
5.5 Opnemen van gerechten
5.6 Serveren van gerechten
5.7 Kwaliteitscontrole, is alles naar wens?
5.8 Uithalen van borden
5.9 Dessert, koffie & thee
6. Guest Journey: aan al het moois komt een einde
6.1 Afrekenen
6.2 Tot ziens!
7. Horecaskills
7.1 Het dragen van een dienblad
7.2 Het dragen van borden
7.3 Het opdekken van een tafel
7.4 Het tappen van bier
7.5 Het schenken van wijn
7.6 Rekening houden met allergieën
8. De kunst van het (bij)verkopen
8.1 Cross- en upselling
8.2 Vragen stellen, een kunst?
8.3 Win, Win, Win
9. Etiquette in de horeca
9.1 Etiquette gast
9.2 Etiquette personeel
10. Waarom moet je blij zijn met een klacht?
10.1 Het ontstaan van klachten
10.2 Van klager naar ambassadeur met LEARNT
10.3 Het zesde zintuig
11. Weet wat je verkoopt
11.1 Bakje koffie doen?
11.2 Een lekker kopje thee
11.3 Biertje?
11.4 Een goed glas wijn
11.5 Port, Sherry, Vermouth
11.6 Of liever iets sterkers?
12. Waarom iedereen minimaal één jaar in de horeca gewerkt zou moeten hebben
13. Trends & ontwikkelingen
14. Mooiste horeca-ervaring van...
15. Welke Horecatijger ben jij?
16. Voldaan of overtroffen?
17. Het horeca woordenboek
18. Inspiratie & bronnen
Rubrieken
- advisering
- algemeen management
- coaching en trainen
- communicatie en media
- economie
- financieel management
- inkoop en logistiek
- internet en social media
- it-management / ict
- juridisch
- leiderschap
- marketing
- mens en maatschappij
- non-profit
- ondernemen
- organisatiekunde
- personal finance
- personeelsmanagement
- persoonlijke effectiviteit
- projectmanagement
- psychologie
- reclame en verkoop
- strategisch management
- verandermanagement
- werk en loopbaan