Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het idee M/V

Ontmaskering van een hardnekkig denkbeeld

Audio-download Mp3 Nederlands 2010 9789085309277
Direct te downloaden

Samenvatting

Wie de afdeling populaire psychologie in de boekhandel bezoekt, vindt al snel de dominante verklaring voor 'man-vrouwverschillen': in de oertijd waren de mannen dagenlang op jacht en bleven de vrouwen thuis met de kinderen. Dit soort rolverdelingen, zo wordt ons verteld, heeft voor allerlei aangeboren verschillen gezorgd, zoals een beter richtingsgevoel voor mannen en betere sociale vaardigheden voor vrouwen.

Maar is dit wel zo? Asha ten Broeke, wetenschapsjournalist voor Kennislink en Sp!ts, doet op vlotte en humorvolle wijze een radicaal andere theorie uit de doeken. Uit de recente wetenschappelijke ontwikkelingen blijkt dat de meeste verschillen juist niet uit de oertijd stammen. In plaats daarvan worden ze veroorzaakt door hardnekkige denkbeelden die zich, met behulp van biologische mechanismen zoals epigenetica en de plasticiteit van het brein, in onze cultuur genesteld hebben.
De meeste man-vrouwverschillen berusten op ideeën die grotendeels onbewust van generatie op generatie worden doorgegeven. Volgens Asha is het tijd deze te ontmaskeren.

Een frisse kijk op een oeroud thema.

Specificaties

ISBN13:9789085309277
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Aantal pagina's:4
Druk:1
Verschijningsdatum:30-3-2010
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (1)

Het idee M/V
Wardy Poelstra | 13 april 2011
Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. Toch? Het idee dat mannen en vrouwen als het ware op twee verschillende planeten leven en op wezenlijke punten hemelsbreed van elkaar verschillen, is wijd verbreid en wordt door veel mensen als vanzelfsprekend en onomstotelijk gezien. Toch is het precies dit 'idee M/V' dat wetenschapsjournaliste Asha ten Broeke in haar gelijknamige boek onderuit haalt.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Asha ten Broeke

Toen Asha ten Broeke moest kiezen tussen een carrière in de wetenschap of de journalistiek was de keuze snel gemaakt: ze is gaan schrijven en nooit meer opgehouden. Gelukkig schrijft ze wel óver wetenschap: ze is vakredacteur hersenen en gedrag bij Kennislink en haar stukken worden onder andere gepubliceerd in Sp!ts.

Andere boeken door Asha ten Broeke

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het idee M/V