Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Doen wat werkt

Oplossingsgericht werken, coachen en managen

Paperback Nederlands 2009 9789089650184
10
Voormalig top 10Totaal 35 dagen
Evergreen824 dagen in de Top 100
Verkooppositie 1272Hoogste positie: 5
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Doen wat werkt' gaat over oplossingsgericht werken, een doelgerichte en respectvolle aanpak om veranderingen te bewerkstelligen. Het is een stimulerende manier om verandering in (werk)situaties succesvol tot stand te brengen.

Kernpunt daarbij is dat de methode zich richt op het onderkennen van problemen, het verhelderen van doelen, het uitvinden van wat werkt om dichter bij die doelen te komen en ten slotte: het doen wat werkt. Er wordt niet gezocht naar wie of wat problemen heeft veroorzaakt. In plaats daarvan helpt de oplossingsgerichte aanpak om wat eerder heeft gewerkt, opnieuw te benutten.

Oplossingsgericht werken biedt perspectief, versterkt optimisme en leidt tot energie en zelfredzaamheid. De methode is praktisch en stimuleert betrokkenheid en samenwerking waardoor resultaten vaak duurzaam zijn.
Oplossingsgericht werken kent drie belangrijke psychologische voordelen: de nadruk op het positieve biedt mensen perspectief, de aandacht voor wat er al is geeft mensen het vertrouwen dat succes bereikbaar is en het zetten van kleine stapjes geeft ze een gevoel van invloed en controle.

In 'Doen wat werkt' legt Coert Visser uit wat oplossingsgericht werken voor u als manager, coach, adviseur of docent kan betekenen. De praktische uitwerkingen en herkenbare voorbeelden helpen u om oplossingsgericht werken zelf toe te passen in uw organisatie of coachings- of adviespraktijk.

'Doen wat werkt' is de winnaar van de GIDS Prijs 2006. Het beste managementboek voor HR.

Specificaties

ISBN13:9789089650184
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:205
Druk:2
Verschijningsdatum:28-1-2009
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (5)

José Otte | 28 januari 2013
'Doen wat werkt' gaat over oplossingsgericht werken. Auteur Coert Visser legt uit wat oplossingsgericht werken is voor de manager, de coach, de adviseur en docent. Hij geeft praktische uitwerkingen en herkenbare voorbeelden. In 2006 werd 'Doen wat werkt' verkozen tot het beste managementboek voor HR door de GIDS.Lees verder
Alieke Hordijk | 4 juni 2009
In 'Doen wat werkt' beschrijft Coert Visser een nieuwe benadering om menselijk gedrag te veranderen: oplossingsgericht werken. Niet te veel aandacht besteden aan de oorzaak van problemen, maar focus op waar je naar toe wilt, is zijn boodschap. Hoe? Door te doen wat werkt.Lees verder
Joke Verplanke | 13 mei 2009
Ik ben al eerder gecharmeerd geraakt van oplossingsgericht werken door de boeken 'Oplossingsgerichte mediation' en 'Oplossingsgerichte coaching'. En nu is er dan Coert Vissers 'Doen wat werkt', over oplossingsgericht werken. Het boek spreekt me aan door de heldere en eenvoudige methode: die is lekker simpel – maar niet altijd eenvoudig om uit te voeren – en werkt!Lees verder
Peter de Roode | 19 april 2006
Vaak maken we ons druk over dingen die kúnnen gebeuren, en even vaak doen we dat in negatieve zin. Allerlei 'worst case scenario's' spoken dagelijks door onze hoofden. We lijken een bijna natuurlijke voorkeur te hebben om te kijken naar dat 'halflege glas'.Lees verder
Voorwaarts, maar wel met kleine passen!
Bertrand Weegenaar | 19 april 2006
Het boek Doen wat werkt van Coert Visser heeft 9 maart de GIDS-prijs 2006 in de wacht gesleept, en werd tijdens de vakbeurs P&O 2006 uitgeroepen tot beste boek voor de HR-manager. Op zijn weblog is Visser vooral verheugd over het feit dat het boek zowel de jury als de vakprijs heeft gewonnen.Lees verder
Alle expertrecensies (5)

Lezersrecensies

4.0 van de 5
30 stemmen
10
11
7
2
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

tussen_droom_en_daad
Reken niet op mensen met veel tijd!
Ernst ten Heuvelhof 14 maart 2013 In deze rubriek analyseren bestuurskundigen van de TU Delft patronen en wetmatigheden waar zo veel managementboeken soms wat lichtvoetig aan voorbij gaan, of gewoon voor vanzelfsprekend aannemen. In deze aflevering gooit Ernst ten Heuvelhof de knuppel in het hoenderhok met zijn interpretatie van de Wet van Parkinson: wie het druk heeft, heeft meer tijd en kan dus meer werk aan!
podcast
Coert Visser over oplossingsgericht werken
Pierre de Winter 13 maart 2009 Regel 1: als het niet kapot is, repareer het dan niet. Regel 2: als je weet wat werkt, doe daar dan meer van. En regel 3: als iets niet werkt, doe dan iets anders. Deze drie simpele regels vormen de basisbeginselen van oplossingsgericht werken. Coert Visser beschrijft deze methode uitgebreid in zijn boek Doen wat werkt. ‘Oplossingsgericht werken is eigenlijk bewust worden dat de oplossing er al is’, zo zegt Visser tegen Boekcover.

Over Coert Visser

Coert Visser (1963) is psycholoog, coach, trainer, onderzoeker en schrijver van meerdere boeken waaronder 'Doen wat werkt' en 'Progressiegericht Werken'. Tussen 2003 tot 2007 heeft hij samengewerkt met Insoo Kim Berg, grondlegger van de oplossingsgerichte aanpak. Samen met Gwenda Schlundt Bodien richtte hij in 2002 NOAM op (www.noam.nu). In 2012 introduceerden zij samen de term progressiegericht werken.

Andere boeken door Coert Visser

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Oplossingsgericht werken
2. Verandering verandert
3. Het 7-stappenmodel
4. Het succesperspectief
5. Bouwen op eerdere successen
6. Vier aanvullende technieken
7. Werken met wat er terugkomt
8. Oplossingsgericht sturen
9. Team- en organisatietoepassingen
10. Experts aan het woord
11. Epiloog: hoe gaat het verder?

Literatuur
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Doen wat werkt