Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Van Cijfers naar Waarden

De nieuwe realiteit voor management accounting & control

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789013119527
Verkooppositie 87871 dag in de top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

Management accounting & control (MAC) gaat niet alleen over beheersing op grond van feiten, cijfers en getallen, maar ook over het stimuleren van individuen en teams om energiek, toegewijd en vitaal te werken. Daar waar controllers zichzelf tot nu toe vooral beschouwen als onafhankelijke waarheidsvinders, gaan ze in de toekomst spelbepalers worden die levendigheid in organisaties (terug) brengen. Dit boek biedt daartoe aanknopingspunten.

Daar waar accounting & control vooralsnog sterk redeneert vanuit het eigen vakgebied (inside out), is het nodig om de veranderende omgeving veel nadrukkelijker als uitgangspunt te nemen (outside in).
Daar waar accounting & control de laatste decennia vooral gericht is op sturings- en verantwoordingsinformatie voor anderen, zijn nu concrete handvatten nodig om tot beheersvormen te komen die zelfmanagement stimuleren.

Daar waar accounting & control tot op heden weinig interesse heeft getoond in de veranderkundige effecten in de praktijk, is thans de grootste uitdaging om nieuwsgierig te gaan worden naar de uitwerkingen op houding, gedrag, communicatie en motivatie binnen samenwerkingsverbanden.

Dit boek beschrijft MAC in een inhoudelijk perspectief en zet vervolgens vier elementaire (macro-economische) bewegingen uiteen, zodat een leidraad ontstaat voor de context waarin het vakgebied zich verder kan ontwikkelen. Daarnaast worden de 'economische mens' en de 'sociale mens' beschreven, terwijl vervolgens wordt betoogd dat de toekomst van accounting en control ligt in de synthese. Tot slot geeft het boek 24 concrete bouwstenen voor accounting & control, die vervolgens worden toegepast op enkele populaire MAC-methoden en -technieken.

Specificaties

ISBN13:9789013119527
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:172
Druk:1
Verschijningsdatum:20-11-2013

Expertrecensies (3)

Wardy Poelstra | 30 september 2014
Accountants en controllers hebben de laatste jaren een slechte pers. Hun vakgebied, Management Accounting & Control (kortweg: MAC) wordt geassocieerd met malversaties en fraude, of anders wel met overdreven regelzucht en ondoorzichtige procedures. Dat moet anders, zo betoogt Kees Tillema in zijn boek ‘Van cijfers naar waarden’, dat in 2014 genomineerd werd voor de titel Managementboek van het Jaar.Lees verder
Jan Hoogstra | 23 juli 2014
De theorie rondom management accounting wordt in dit boek volledig op zijn kop gezet. Het traditionele sturen op cijfers wordt aan de hand van 24 bouwstenen vervangen door het sturen op waarden. Het boek ‘Van cijfers naar waarden, de nieuwe realiteit voor management accounting & control’ van dr.Lees verder
Martin van Staveren | 18 maart 2014
De nieuwe realiteit voor management accounting en control. Dit is de ondertitel van een baanbrekend boek. Als u nu meteen denkt, ‘ik ben geen controller en heb eigenlijk niets met cijfers’, lees vooral verder. Bent u accountant of controller? Lees dan óók verder.Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (5)

special
Spot de Bokito
Martin van Staveren 2 oktober 2015 De mens als risicofactor, en dan vooral de dominante variant, de 'Bokito'. Wie kent er niet zo’n exemplaar in z’n directe werkomgeving?
tussen_droom_en_daad
De beperkte draagkracht van managementsystemen
Haiko van der Voort 23 mei 2014 Managementsystemen suggereren vaak meer beheersing dan kan worden waargemaakt. Dit is niet slechts te verklaren met window dressing door bedrijven. Managementsystemen worden extra kwetsbaar naarmate wij er meer garanties aan willen ontlenen. Onder druk zullen ze leiden tot een onvruchtbare strijd tussen managers en professionals, met alles behalve beheersing tot gevolg.
nieuws
Managementboek van het Jaar 2014
Justin van Lopik 18 april 2014 ‘Dit boek gaat voorop in de nieuwe realiteit. Het is conceptueel en praktisch tegelijk en daagt een breed lezerspubliek uit om nieuwe wegen in te slaan. Bovendien is het erg mooi vormgegeven!’ – aldus de jury.
interview
Shortlist 2014 - Een gesprek met Kees Tillema
Ger Post 11 april 2014 Als organisatieadviseur zag Kees Tillema vaak hoe cijfers en regels projecten en ondernemingen verstikten. Daarom schreef hij Van Cijfers naar Waarden.
nieuws
Shortlist Managementboek van het Jaar
Justin van Lopik 18 maart 2014 Vijf boeken zijn genomineerd voor de titel Managementboek van het Jaar 2014. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandstalig managementboek. De jury maakt de winnaar bekend op 17 april 2014, tijdens het Managementboekengala in de Rode Hoed (Amsterdam).
Alle interviews en artikelen (5)

Over Kees Tillema

Kees Tillema is directeur van Het Zuiderlicht Managementadviseurs en heeft zich gespecialiseerd in rendementsvraagstukken. Hij is daarnaast verbonden aan de Executive Master of Finance & Control van de Rijksuniversiteit van Groningen.

Andere boeken door Kees Tillema

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Ten geleide
2. Beschouwing op accounting & control
3. Vier elementaire bewegingen
4. De economische en de sociale mens
5. Accounting & control in nieuw perspectief
6. Bouwstenen voor de toekomst
7. Herbezinning op methoden en technieken
8. Reflectie

Literatuur

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Van Cijfers naar Waarden