Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Steve Jobs - de biografie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789000302734
10
Voormalig top 10Totaal 79 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 5331Hoogste positie: 3
Niet meer leverbaar.
9,99

Samenvatting

De Engelse versie van dit boek is genomineerd voor 'The 2012 Financial Times and Goldman Sachs Business Book of the Year'

De biografie, die gebaseerd is op meer dan veertig gesprekken die in de loop van twee jaar met Jobs zijn gevoerd, en op interviews met meer dan honderd familieleden, vrienden, vijanden, concurrenten en collega's, bevat een weergave van het leven en de intense persoonlijkheid van een creatieve ondernemer, wiens passie voor perfectie en tomeloze energie zes industrieën compleet op hun kop hebben gezet: pc's, films, muziek, telefoons, tablet-pc's en de uitgeefwereld.

Jobs werkte aan dit boek mee, maar hij vroeg geen enkele zeggenschap over wat erin zou komen te staan, en wilde het zelfs niet lezen voordat het in de winkel lag. Er was niets wat hij er niet in wilde hebben en hij moedigde mensen aan om vrijuit te spreken. 'Ik heb een heleboel dingen gedaan waar ik niet trots op ben, bijvoorbeeld mijn vriendin zwanger maken toen ik 23 was en de manier waarop ik daarmee toen ben omgegaan,' vertelde hij. 'Maar er liggen nergens lijken in de kast die er niet uit mogen.'

Jobs spreekt openhartig, soms zelfs hard, over mensen met wie hij heeft gewerkt en tegen wie hij heeft gestreden. En zijn vrienden, vijanden en collega's geven net zozeer een oprecht beeld van zijn hartstochten, angsten, perfectionisme, verlangens, artisticiteit, streken en zijn obsessie met gezag, die zijn benadering van het bedrijfsleven en de innovatieve producten die daar het gevolg van waren, vormgaven. Jobs kon de mensen om hem heen tot grote woede en wanhoop brengen.

Zijn persoonlijkheid en zijn producten hangen echter nauw met elkaar samen, net als Apples hardware en software, als onderdelen van een geïntegreerd systeem. Zijn verhaal is dus zowel inspiratiebron als waarschuwing en staat vol lessen over innovatie, karakter, leiderschap en waarden.

Specificaties

ISBN13:9789000302734
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:720
Druk:1
Verschijningsdatum:6-3-2012
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (4)

Renze Klamer | 26 oktober 2016
Soms zijn er boeken waarvan je eigenlijk niet zeker weet of je ze wilt lezen. Gewoon omdat de stapels bij de boekhandel zo groot zijn en ze (om een of andere reden) heel hoog staan in de verkooptop 50. Steve Jobs, de biografie is zo’n boek voor mij.Lees verder
Max Kohnstamm | 29 maart 2013
'Steve Jobs, de biografie' geeft heel veel inzicht in de marketingstrategie van Apple. En daarmee zorgt deze biografie voor een fascinerende inkijk in het denken en handelen van het meest succesvolle bedrijf van de afgelopen 25 jaar. Ik begin dan ook met mijn conclusie: u moet dit boek lezen, dit is het meest waardevolle boek over marketingstrategie van deze eeuw (tot nu toe).Lees verder
Brigitte Koehler | 19 januari 2012
Met zijn boek 'Steve Jobs de biografie' lijkt Walter Isaacson dé biografie over Steve Jobs te hebben geschreven en misschien ook wel hét boek waar het meest over gesproken wordt op dit moment. 'Steve Jobs de biografie' is gebaseerd op meer dan veertig gesprekken die Isaacson in de loop van twee jaar met Steve Jobs heeft gehouden.Lees verder
Jobs-biografie gemiste kans
Jeroen Ansink | 28 oktober 2011
Met Steve Jobs de biografie heeft Walter Isaacson vooral een biografie geschreven over de producten van Apple. De man erachter blijft echter een mysterie. Walter Isaacson had een gouden kans in handen om het definitieve levensverhaal van Steve Jobs te schrijven.Lees verder
Alle expertrecensies (4)

Lezersrecensies

4.6 van de 5
10 stemmen
6
4
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (10)

nieuws
De koning is dood, leve de koning
Bertrand Weegenaar 31 augustus 2016 Het is bijna vijf jaar geleden (5 oktober) dat Steve Jobs overleed. Vijf jaar sinds Tim Cook het roer overnam en definitief uit zijn schaduw moest treden. Vijf jaar met wisselende successen waarbij Apple nog nooit zo rijk geweest is. Voornamelijk dankzij de verkopen van de iPhone. Maar ook nog nooit zo weinig technische vooruitgang heeft geboekt.
nieuws
Startups zijn ‘all the rage’
Bertrand Weegenaar 29 juni 2016 Ze groeien en bloeien als nooit te voren, de startups. Op elke hoek van de straat in de wat grotere en hippe steden van Nederland ‘poppen’ ze ‘up’. Twee of drie man en een zolderkamer: startup. Er zijn programma’s en accelerators om de nieuwe Tesla of LinkedIn te vinden. Of dichter bij huis: Booking.com of Thuisbezorgd.nl. En daar dromen de aankomende ondernemers van. Jaren hard werken en dan met een exit de grote slag. Toch is die kans super klein. Iets van 0,05% om als starter genoeg kapitaal te krijgen voor het grote werk.
nieuws
Over Jack, Elon en weer Steve
Bertrand Weegenaar 10 september 2015 In Op zoek naar de nieuwe Steve Jobs staan 51 tips (sic!) die het DNA van een nieuwe Steve Jobs bepalen. ‘Steve’, super ondernemer en visionair. In Elon Musk lijken wij hem al te hebben. In China kijken ze naar Jack Ma, oprichter en (tot voor kort) CEO van Alibaba, de online gigant.
nieuws
Steve Jobs' ‘rehabilitatie’
Bertrand Weegenaar 13 juli 2015 Aan de rij biografieën over Steve Jobs is weer een pil toegevoegd: De wording van Steve Jobs van het auteursduo Brent Schlender en Rick Tetzelli. Beiden zijn langdurige technologie auteurs die de verschillende fases in het leven van Jobs hebben meegemaakt.
nieuws
Harvest maart 2015
Jeroen Ansink 26 maart 2015 Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.
nieuws
Hoe maak je een team creatieve filmmakers succesvol?
Ger Post 28 augustus 2014 Hoe overwin je onzichtbare krachten die in de weg staan van ware creativiteit? Het is de ondertitel van het boek Creativity, Inc. van Pixar-baas Ed Catmull waarin hij uiteenzet hoe de animatiestudio de meest succesvolle in de wereld werd. ‘Ik voelde me alsof ik moest balanceren op de rug van een kudde paarden.’
nieuws
Intel Outside
Bertrand Weegenaar 11 augustus 2014 Begin jaren 70 liepen ze bij elkaar in dezelfde wijk in Los Altos waarschijnlijk tegen het lijf: Bob Noyce medeoprichter van Intel Corp, Ted Hoff, de briljante architect van de ‘8080’, het vlaggenschip van Intel, en puber Steve Wozniak, op zijn fiets. Wozniak zou met de eerste Apple in 1976 de doorbraak van de commerciële PC bewerkstelligen, zo lezen we in The Intel Trinity van Michael Malone. Maar daar zat geen Intel chip in. Er waren goedkopere alternatieven. In Apple PC’s zouden nooit Intel chips komen maar dat lag meer aan zijn maatje. Dat is een andere geschiedenis die u kunt nalezen in Steve Jobs de biografie van Walter Isaacson.
nieuws
Miljardair dumpt Apple-aandelen na lezen biografie Steve Jobs
Jeroen Ansink 9 oktober 2013 Ooit vond hij Apple een van de meest fantastische bedrijven ter wereld. Maar na het lezen van de biografie van oprichter Steve Jobs (Steve Jobs de biografie van Walter Isaacson) besloot hedgefonds-miljardair Julian Robertson al zijn aandelen Apple te verkopen.
nieuws
FT & Goldman Sachs Business Book of the Year
Justin van Lopik 7 november 2012 Private Empire - ExxonMobil and American Power van Steve Coll is uitgeroepen tot Financial Times and Goldman Sachs Business Book of the Year 2012. De jury koos deze titel uit een shortlist van 6 boeken.
nieuws
‘Steve Jobs wellicht een van 's werelds slechtste managers’
Jeroen Ansink 24 oktober 2011 Wijlen Apple-oprichter Steve Jobs mag met zijn producten dan honderden miljoenen consumenten hebben geïnspireerd, als zakelijk leider schoot hij zwaar tekort. Dat concludeert auteur Walter Isaacson in de biografie Steve Jobs de biografie die vanaf vandaag verkrijgbaar is.

Over Walter Isaacson

Walter Isaacson is de voorzitter van het Aspen Institute. In het verleden was hij onder meer hoofdredacteur van Time Magazine en CEO van CNN. Hij schreef eerder gezaghebbende biografieën van Benjamin Franklin, Henry Kissinger en Albert Einstein.

Andere boeken door Walter Isaacson

Inhoudsopgave

De hoofdrolspelers
Inleiding: Hoe dit boek tot stand kwam

1. Jeugd: Verlaten en verkozen
2. Een merkwaardig stel: De twee Steve's
3. De schoolverlater: Turn on, tune in...
4. Atari en India: Zen en de kunst van het spelontwerp
5. De Apple I: Turn on, boot up, jack in...
6. De Apple II: Het begin van een nieuw tijdperk
7. Chrisann en Lisa: Hij die verlaten is...
8. Xerox en Lisa: De grafische gebruikersinterface
9. Naar de beurs: Een man van faam en fortuin
10. De Mac wordt geboren: You say you want a revolution
11. Het reality distortion field: Spelen volgens zijn regels
12. Design: Echte kunstenaars vereenvoudigen
13. Het bouwen van de Mac: De reis is de beloning
14. Sculley: De Pepsi Challenge
15. De lancering: Een deuk in het universum
16. Gates en Jobs: Als sterren elkaar kruisen
17. Icarus: What goes up…
18. NeXT: Onbegrensde Prometheus
19. Pixar: Technologie ontmoet kunst
20. Een doodgewone jongen: Love is just a four-letter word
21. Toy Story: Buzz en Woody schieten te hulp
22. De Wederkomst: En wat voor woest beest, zijn tijd eindelijk gekomen
23. Rehabilitatie: For the loser now will be later to win
24. Think Different: Jobs als iCEO
25. Designprincipes: De studio van Steve en Ive
26. De iMac: Hello (again)
27. CEO: Still crazy after all those years
28. Apple Stores: Genius Bars en Siena-zandsteen
29. De digitale hub: Van iTunes tot de iPod
30. De iTunes Store: I'm the pied piper
31. Music man: De soundtrack van zijn leven
32. Pixars vrienden: en vijanden
33. Macs in de 21e eeuw: Typisch Apple
34. De eerste ronde: Memento mori
35. De iPhone: Drie revolutionaire producten in één
36. De tweede ronde: De kanker komt terug
37. De iPad: Het post-pc-tijdperk
38. Nieuwe gevechten: En echo's van oude
39. Naar oneindigheid: De wolk, het ruimteschip en verder
40. De derde ronde: Strijd in de schemer
41. Nalatenschap: De helderste ontdekkingshemel

Bronnen
Noten
Dankbetuiging
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Steve Jobs - de biografie