Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het BPM boek

Theorie en praktijk van procesgericht organiseren

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789024447947
Direct te downloaden

Samenvatting

Business Process Management (BPM) helpt organisaties klantgericht, efficiënt en flexibel te werken. Tegelijkertijd draagt het bij aan betere samenwerking en gemotiveerde medewerkers.

De traditionele, functioneel ingerichte organisatie heeft haar langste tijd gehad. Bij vernieuwing van organisaties speelt het werken en denken in processen een steeds belangrijkere rol. Het BPM-boek laat zien hoe processen als sleutelfactor kunnen worden gebruikt om alle organisatieaspecten in samenhang in te richten op het leveren van toegevoegde waarde. De auteurs kijken daarbij naar aspecten als besturing, organisatieontwerp, cultuur en IT en leggen steeds de verbinding tussen het 'wat' en het 'hoe' van organiseren. Ze combineren kennis vanuit vakgebieden als kwaliteitszorg, controlling, informatiemanagement, HRM en verandermanagement tot een integrale aanpak.

Managers, projectleiders, procesanalisten, procesarchitecten, consultants, functioneel beheerders en informatiemanagers verwerven met dit boek een stevige kennisbasis. Door de praktijkvoorbeelden, modellen en checklists biedt dit boek inzichten en gereedschappen waarmee meer en minder ervaren managers en procesprofessionals uit de voeten kunnen. Hiermee krijgen zij concrete handvatten aangereikt om procesgericht werken in de praktijk toe te passen.

'Een boek dat het BPM-vakgebied toegankelijk maakt voor een brede doelgroep.'
Ronald Maas, Programmamanager Customer Excellence Kantoren ABN-AMRO Nederland en voorzitter BPM-Forum Nederland

'Een must voor de vakprofessional en een stevige aanrader voor de manager.'
Jeroen de Groot, winnaar BPM Personality Award 2010

Specificaties

ISBN13:9789024447947
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:350
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:8-3-2012
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (2)

Het BPM boek
Nico Jong | 4 mei 2012
Bij de meeste organisaties werken betrokken en gemotiveerde mensen. De manier waarop die organisaties zijn ingericht, maakt het voor hen vaak moeilijk klanten optimaal te bedienen. Dit komt door regels die in de weg zitten, door informatie die ontbreekt en door slecht op elkaar afgestemde werkzaamheden. Een oplossing hiervoor is een andere manier van organiseren waarbij processen leidraad zijn voor het richten en inrichten van organisaties, voor het dagelijks handelen en voor het verder ontwikkelen en verbeteren van die organisaties. Dit noemt men Business Process Management (BPM) of procesgericht organiseren.
Lees verder
Het BPM boek
Arie Buvens | 12 april 2012
Business Proces Management (BPM) is een vakgebied dat ontstaan is uit allerlei disciplines die afzonderlijk met processen bezig waren, zoals kwaliteitszorg, risicomanagement, HRM, informatiemanagement en ICT. Een boek met een integrale managementvisie ontbrak tot nu toe. Daarom nu 'Het BPM boek'. Volgens Boers en De Graaf hard nodig, want te vaak wordt procesmanagement gezien als een deelaspect van andere disciplines en te weinig wordt BPM gezien als een vakgebied waarmee verschillende invalshoeken op elkaar kunnen worden afgestemd.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
De toekomst van projectmanagement
Nienke van Oeveren 11 juni 2013 Het vak projectmanagement zal zeker veranderen, denken de sprekers van het boekevent Waardevolle projecten realiseren. Welke kant gaat het projectmanagement van de toekomst op? De sprekers hebben elk een eigen antwoord.
opinie
De top 3 van Aty Boers
Nienke van Oeveren 7 juni 2013 Aty Boers is als organisatiedeskundige al twintig jaar betrokken bij grote verandertrajecten op het raakvlak van business en ICT. Sinds 2011 is zij partner bij Valuebridge. Ook is ze bestuurslid van het BPMforum Nederland. Zij is medeauteur van de Coachingskalender en schrijft veel over de menselijke factor in procesmanagement. Wat leest zij zoal?

Over Aty Boers

Aty Boers is organisatiekundige, coach en trainer met meer dan twintig jaar ervaring in grote verandertrajecten. Ze is mede-oprichter van adviesbureau Valuebridge (2011) in Amsterdam waar zij organisaties ondersteunt bij het realiseren van betekenisvolle -identiteitsgedreven- transities. Ze ontwikkelde samen met Marijke Lingsma de post-HBO leergang Agile-lean teamcoaching waarbij haar expertise op het gebied van procesverbetering, organisatieverandering en lean en agile verbonden wordt met de principes van (organisatie)coaching en zelforganisatie. Samen schreven ze het boek ‘De 10 principes van agile-lean teamcoaching’ en ’75 werkvormen voor agile-lean teamcoaching’. Daarnaast is Aty auteur van Het BPM-Boek, De Coachingskalender en de Help Coachingsbibliotheek.

Andere boeken door Aty Boers

Over Nico de Graaf

Nico de Graaf werkt als senior business consultant bij Novius Business & Information Management, waar hij deel uitmaakt van de vakgroep Business Process Management. Hij voert opdrachten uit op het gebied van procesmanagement en businessinformatieplanning. Samen met Aty Boers schreef hij 'Het BPM boek. Theorie en praktijk van procesgericht organiseren'.

Andere boeken door Nico de Graaf

Inhoudsopgave

Lof voor het BPM-boek
Voorwoord door de auteurs
Over dit boek

Deel 1 Basis voor procesgericht organiseren
1. Waar hebben we het over?
2. Procesgericht worden is ook een proces
3. Een proces, dat is toch iets met hokken en pijltjes?

Deel 2 Processen als kapstok
4. De elevator pitch
5. Op zoek naar het karakter van de organisatie
6. De ruggengraat van procesgericht organiseren

Deel 3 Keuzes op basis van de proceskapstok
7. Aan welke knoppen kun je draaien?
8. Weg met de hark, of toch niet?
9. Regels zijn maar regels
10. Geen BPM zonder BPM-systeem

Deel 4 Wat nodig is om een procesgerichte organisatie te worden
11. Een organisatie veranderen doe je niet op papier
12. Wie moet dat allemaal gaan doen?
13. Meer wegen naar Rome
14. Best of both worlds
15. Blik in de toekomst

Bijlagen
Geraadpleegde bronnen
Over de auteurs
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het BPM boek