Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Brein@work

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789031378166
Voormalig top 100Totaal 75 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2011!

Het leren en ontwikkelen van de mensen is een belangrijke voorwaarde voor het succes van organisaties. Maar hoe leren mensen eigenlijk op hun werk en binnen hun organisaties? En hoe kunt u mensen stimuleren zich te ontwikkelen? Kennis over hersenen helpt ons om menselijk gedrag te beïnvloeden. Om prestaties te verhogen, stress te reduceren en leerblokkades weg te nemen.

Dit boek is het eerste boek dat de wetenschap van het brein én de praktijk van het werken in organisaties bij elkaar brengt. In dit boek zetten zo'n 40 bekende wetenschappers en praktijkmensen de belangrijkste breinprincipes die u in het werk kunt gebruiken op een rij. En er wordt met veel voorbeelden duidelijk gemaakt wat u hiervan zelf kunt inzetten. Voor uw eigen leren, voor het ontwikkelen van uw medewerkers en voor cursisten, zowel in het werk als tijdens coachinggesprekken.

Specificaties

ISBN13:9789031378166
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:406
Druk:1
Verschijningsdatum:19-4-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (4)

Brein@work
Carla Verwijs | 12 april 2011
De nominatie 'Managementboek van het Jaar' voor 'Brein@work' was geheel terecht, wat mij betreft. Ik kom niet vaak een boek tegen dat zo uitgebreid en tegelijkertijd gevarieerd een onderwerp behandelt. Het onderwerp is in dit geval ons brein. Ook al weten we nog niet alles over hoe het brein werkt, er is genoeg bekend om inzicht te geven in hoe we leren, ontwikkelen, met stress en emoties omgaan. 'Brein@work' is een interessant voor managers, trainers en coaches en daarbij nog eens makkelijk leesbaar!
Lees verder
Brein@work
Peter de Roode | 24 december 2010
In dit zeer fraai vormgegeven boek krijgt de lezer in korte hoofdstukken van diverse deskundigen de belangrijkste inzichten over breinleren voorgeschoteld. 'Brein@work' voorziet in een groeiende behoefte om meer kennis te vergaren over ons belangrijkste orgaan: de hersenen. Het is zeer compleet en zowel voor de beginnende breinlerende als de meer ervaren lezer een prachtig boek om door te werken.
Lees verder
Hersenwerk
Pierre de Winter | 28 oktober 2010
Met het boek Brein@work laten Nina Lazerom en Ria van Dinteren zien hoe bedrijven kunnen profiteren van de stroom aan nieuwe kennis die is geproduceerd op het gebied van de hersenen. Een inspirerend boek voor geïnspireerde Human Resource-professionals.
Lees verder
Brein@work
Bianca Stokman | 16 augustus 2010
De invoering van o.a. de fMRI-scan in de neurowetenschappen bracht een schat aan nieuwe inzichten in hoe mensen leren en functioneren. Ria van Dinteren en Nina Lazeron (red.) verbinden in het boek 'Brein@work, breinkennis voor organisaties' de praktijk van leren en ontwikkelen aan die nieuwe inzichten. In korte en goed leesbare hoofdstukken geven opleiders, managers en wetenschappers hun visie en ervaringen weer. Elke bijdrage is zelfstandig te lezen, wat het zowel een prettig bladerboek maakt als tot veel verbreding en weinig verdieping leidt.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

achtergrond
Breinkennis vertaald in trainingsmodellen
Justin van Lopik 13 mei 2013 Een optimistisch boek over het leervermogen van het maakbare brein, dat vond de SRM-leesclub van Brein@work. In dit boek (2010) hebben de opleidingskundigen Nina Lazeron en Ria van Dinteren bijna 40 artikelen van wetenschappers en praktijkmensen bijeengebracht over de werking van het lerende brein en wat trainers en coaches daarmee kunnen in de beroepspraktijk.
nieuws
‘Even de spiegelneuronen aanzetten’
Nienke van Oeveren 6 juni 2012 Na een gesprek van 30 seconden moeten de deelnemers elkaar een compliment geven. ‘Als je een compliment krijgt, komt er dopamine vrij.’ Daardoor raak je in een goede stemming en kun je beter leren. Kennis over het brein staat dan ook centraal bij het boekevent 'Brein@work voor managers' dat Ria van Dinteren en Judith Droste verzorgen.

Over Nina Lazeron

Nina Lazeron vervulde diverse internationale managementfuncties in het bedrijfsleven. In 2005 richtte zij met Wim Galjee Academia Aemstel op, dat organisaties begeleidt ten aanzien van Strategisch Leiderschap, Management Development en TalentOntwikkeling.

Andere boeken door Nina Lazeron

Over Ria van Dinteren

Ria van Dinteren is werkzaam als interim manager en adviseur op het gebied van marketing, communicatie en het optimaliseren van leren in organisaties. Zij is als Managing Consultant verbonden aan CINOP en hoofdredacteur van het vakblad Leren in Organisaties. Haar fascinatie met het brein komt voort uit haar overtuiging dat mensen altijd kunnen leren en veranderen.

Andere boeken door Ria van Dinteren

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding
Opbouw van het boek
Inhoud thema's

Het brein en leren

Het plastische brein

Beïnvloeden van het brein

Stress en emoties

Zintuigen en leren

Activeren van talent

Leerprincipes en leersituaties

Nawoord
Bijlage

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Brein@work