Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Brein@work

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789031378166
Direct te downloaden

Samenvatting

Genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2011!

Het leren en ontwikkelen van de mensen is een belangrijke voorwaarde voor het succes van organisaties. Maar hoe leren mensen eigenlijk op hun werk en binnen hun organisaties? En hoe kunt u mensen stimuleren zich te ontwikkelen? Kennis over hersenen helpt ons om menselijk gedrag te beïnvloeden. Om prestaties te verhogen, stress te reduceren en leerblokkades weg te nemen.

Dit boek is het eerste boek dat de wetenschap van het brein én de praktijk van het werken in organisaties bij elkaar brengt. In dit boek zetten zo'n 40 bekende wetenschappers en praktijkmensen de belangrijkste breinprincipes die u in het werk kunt gebruiken op een rij. En er wordt met veel voorbeelden duidelijk gemaakt wat u hiervan zelf kunt inzetten. Voor uw eigen leren, voor het ontwikkelen van uw medewerkers en voor cursisten, zowel in het werk als tijdens coachinggesprekken.

Specificaties

ISBN13:9789031378166
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:406
Druk:1
Verschijningsdatum:19-4-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (4)

Carla Verwijs | 12 april 2011
De nominatie 'Managementboek van het Jaar' voor 'Brein@work' was geheel terecht, wat mij betreft. Ik kom niet vaak een boek tegen dat zo uitgebreid en tegelijkertijd gevarieerd een onderwerp behandelt. Het onderwerp is in dit geval ons brein. Ook al weten we nog niet alles over hoe het brein werkt, er is genoeg bekend om inzicht te geven in hoe we leren, ontwikkelen, met stress en emoties omgaan.Lees verder
Peter de Roode | 24 december 2010
In dit zeer fraai vormgegeven boek krijgt de lezer in korte hoofdstukken van diverse deskundigen de belangrijkste inzichten over breinleren voorgeschoteld. 'Brein@work' voorziet in een groeiende behoefte om meer kennis te vergaren over ons belangrijkste orgaan: de hersenen.Lees verder
Hersenwerk
Pierre de Winter | 28 oktober 2010
Met het boek Brein@work laten Nina Lazerom en Ria van Dinteren zien hoe bedrijven kunnen profiteren van de stroom aan nieuwe kennis die is geproduceerd op het gebied van de hersenen. Een inspirerend boek voor geïnspireerde Human Resource-professionals.Lees verder
Bianca Stokman | 16 augustus 2010
De invoering van o.a. de fMRI-scan in de neurowetenschappen bracht een schat aan nieuwe inzichten in hoe mensen leren en functioneren. Ria van Dinteren en Nina Lazeron (red.) verbinden in het boek 'Brein@work, breinkennis voor organisaties' de praktijk van leren en ontwikkelen aan die nieuwe inzichten.Lees verder
Alle expertrecensies (4)

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (8)

nieuws
De optimale presentatie voor het brein
Ger Post 23 december 2013 ‘Liefst tachtig procent van alle trainingen is niet effectief en had dus net zo goed niet gegeven hoeven te worden,’ vertelde onderwijskundige en auteur Ria van Dinteren vorig jaar in Managementboek Magazine. ‘Managers sturen hun mensen naar een training, maar nemen niet de tijd om vooraf goed met een opleider door te spreken wat ze willen en hoe je de resultaten van de training kunt borgen, bijvoorbeeld door herhaling en trainen op de werkplek. Zonde, want door die onachtzaamheid verliest een training flink aan effectiviteit.’
geboekstaafd
De top 3 van Eric van Arendonk
Nienke van Oeveren 18 oktober 2013 Eric van Arendonk RM is werkzaam bij Roveg Fruit & Vegetables BV als manager Marketing & Communicatie. Hij vormt met anderen de kern van een zogenaamde Taskforce Neuromarketing vanuit de Register Marketeers van het NIMA. Met leden uit deze Taskforce schreef hij 'Neuromarketing', dat onlangs verscheen. Hij recenseert al jaren voor Managementboek.nl en wij zijn dan ook erg benieuwd naar zijn top 3!
achtergrond
Breinkennis vertaald in trainingsmodellen
Justin van Lopik 13 mei 2013 Een optimistisch boek over het leervermogen van het maakbare brein, dat vond de SRM-leesclub van Brein@work. In dit boek (2010) hebben de opleidingskundigen Nina Lazeron en Ria van Dinteren bijna 40 artikelen van wetenschappers en praktijkmensen bijeengebracht over de werking van het lerende brein en wat trainers en coaches daarmee kunnen in de beroepspraktijk.
nieuws
Nieuwe boeken (1): de breinmode duurt voort
Hans van der Klis 1 maart 2013 Aangejaagd door het succes van Ons feilbare denken van Daniel Kahneman en Wij zijn ons brein van Dick Swaab verschijnt er dit voorjaar ook weer een stapel managementboeken die de werking van het brein en het onbewuste als onderwerp heeft. De kunst van het verleiden van klanten én medewerkers: de neurowetenschap is er nog lang niet klaar mee.
nieuws
‘Even de spiegelneuronen aanzetten’
Nienke van Oeveren 6 juni 2012 Na een gesprek van 30 seconden moeten de deelnemers elkaar een compliment geven. ‘Als je een compliment krijgt, komt er dopamine vrij.’ Daardoor raak je in een goede stemming en kun je beter leren. Kennis over het brein staat dan ook centraal bij het boekevent 'Brein@work voor managers' dat Ria van Dinteren en Judith Droste verzorgen.
nieuws
Connect! van Menno Lanting Managementboek van het Jaar
Hans van der Klis 21 maart 2011 Met de keuze van Connect! van Menno Lanting tot Managementboek van het Jaar 2011 is in zekere zin tegelijk de doorbraak van de sociale media bekroond. ‘Connect!’ is een boek dat duidelijk maakt dat sociale netwerken meer zijn dan ‘broeinesten voor digitale hangjongeren’, zo prees juryvoorzitter Rudy Kor de winnaar. ‘Het boek slaagt erin om op bevlogen wijze duidelijk te maken dat sociale netwerken niet alleen relevant zijn voor onze kinderen die dag en nacht op Hyves, Facebook, Twitter en Blogs met de wereld aan het communiceren zijn. Het is een managementvraagstuk.’ Een verslag van een verrassende avond.
nieuws
Een shortlist voor leergierige managers
Hans van der Klis 26 januari 2011 Een shortlist voor een literatuurprijs vangen in een eenduidige beschrijving is een heikele opdracht. De titels zijn divers, de onderwerpen uiteenlopend. Om toch een poging te wagen: de shortlist voor de verkiezing van het Managementboek van het Jaar 2011 is er één voor nieuwsgierige en leergierige managers.
podcast
Ria van Dinteren en Nina Lazeron over breinkennis
Pierre de Winter 15 oktober 2010 Ria van Dinteren en Nina Lazeron verzamelden de kennis over het brein en wat mensen daarmee doen in bedrijven. In Brein@work beschrijven 40 wetenschappers en praktijkmensen welke breinkennis je kunt toepassen. ‘Door kennis te hebben van hoe het brein werkt, kunnen we mensen veel effectiever ondersteunen als ze leren, ontwikkelen en hun talenten uitbouwen.’ M&L vraagt de auteurs naar het meest schokkende inzicht.

Over Nina Lazeron

Nina Lazeron vervulde diverse internationale managementfuncties in het bedrijfsleven. In 2005 richtte zij met Wim Galjee Academia Aemstel op, dat organisaties begeleidt ten aanzien van Strategisch Leiderschap, Management Development en TalentOntwikkeling.

Andere boeken door Nina Lazeron

Over Ria van Dinteren

Ria van Dinteren heeft onderwijskunde gestudeerd en een bedrijfskundige achtergrond. Ze heeft een eigen bureau 'Breinwerk' voor organisatieadvies, coaching en training. Het is haar passie om mensen en organisaties te laten inzien dat leren leuk kan zijn, dat verstand en gevoel samen moeten komen willen onze hersenen echt leren. Creatief, pragmatisch en effectief zijn daarbij sleutelbegrippen.

Andere boeken door Ria van Dinteren

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding
Opbouw van het boek
Inhoud thema's

Het brein en leren

Het plastische brein

Beïnvloeden van het brein

Stress en emoties

Zintuigen en leren

Activeren van talent

Leerprincipes en leersituaties

Nawoord
Bijlage

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Brein@work