Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Olietankers en speedboten

Hoe ons werk verandert

Paperback Nederlands 2019 9789047012511
1
Voormalig Nr. 1Totaal 9 dagen
EvergreenTotaal 629 dagen
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In ‘Olietankers en speedboten’ laat Menno Lanting met inspirerende praktijkvoorbeelden zien hoe kleine én grote bedrijven speedboten kunnen worden in het technologische tijdperk.

Speedboten zijn proactief, wendbaar, met de blik naar buiten gericht, verbonden in een netwerk, waarde toevoegend voor de consument, burger of collega en voortdurend lerend. Word ook een speedboot met de zeven principes van wendbaar werken, leren en ondernemen.

Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van digitale technologie op leiderschap, ondernemerschap en hoe wij werken. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Meer dan 50 000 mensen lazen zijn bestsellers

‘De slimme organisatie’, ‘Iedereen CEO’ en ‘Connect!’ (Managementboek van het Jaar 2011) en het inspiratieboekje ‘Lead with a tweet’.

'Menno is in staat om je in korte tijd een waterval aan nieuwe inzichten te verschaffen. De vele voorbeelden zorgen voor een explosie aan enthousiasme in je hoofd.' - Marc de Vries, country manager twitter benelux

'De boeken van Menno zijn eigenlijk best irritant: je hebt gelijk een enorme to do-lijst van ideeën die je niet morgen maar vandaag wilt en moet implementeren.' - Huub van Zwieten, talentfirst

Specificaties

ISBN13:9789047012511
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Druk:7
Verschijningsdatum:20-3-2019
ISSN:

Expertrecensies (2)

Olietankers en speedboten
Arie Buvens | 12 februari 2015
Speedboten, kleine start-ups, opgericht door jonge ondernemende professionals, worden doorgaans niet gehinderd door ballast uit het industriële tijdperk.
Lees verder
Olietankers en speedboten
Peter de Roode | 23 januari 2015
‘Olietankers en speedboten’ van Menno Lanting gaat over de inzichten die de auteur heeft opgedaan n.a.v. de gesprekken die hij heeft gevoerd met mensen die hem inspireerden. Lanting reisde de hele wereld over en stelt vast dat de rode draad in zijn boek het begrip ‘aanpassingsvermogen’ is. De metaforen ‘olietankers’ en ‘speedboten’ zijn goed gekozen, ze geven weer hoe de mate van wendbaarheid is van organisaties. De beschrijving en de analyse van de metaforen vind ik minder goed uitgewerkt.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
52 stemmen
43
7
0
0
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (5)

column
Get up, startup
Pierre Pieterse 28 augustus 2017 Zo. Vakantie voorbij. Koffers uitgepakt. Kinderen achter de pc, de was gedaan, de auto uitgeruimd. Eindelijk rust! Tijd om de vakliteratuur van de afgelopen weken even door te nemen. Om bijvoorbeeld te lezen dat ‘startup’ de oude jasjes ‘incubators’ en ‘accelarators’ definitief vervangt.
interview
Menno Lanting: ‘De tijd is nu wél rijp voor zelfsturende professionals’
Patrick Davidson 3 december 2015 Op 8 december j.l. sprak Menno Lanting, auteur van de bestsellers Iedereen CEO, Olietankers en Speedboten en onlangs weer Hoe word ik een speedboot? op het seminar Nieuw Leiderschap. Met verder onder meer Yuri van Geest en Hans van der Loo zal Lanting ingaan op het leiderschap dat in deze tijden nodig is. Patrick Davidson sprak met Menno Lanting in de aanloop naar dit event.
achtergrond
Veranderend onderwijs (1)
Bertrand Weegenaar 5 november 2015 Met horten en stoten verandert ons onderwijs. Deze blogpost gaat met name over ons Hoger Onderwijsstelsel. Maar ook in andere lagen van het onderwijs veranderen dingen. Zo ontstaan er iPad scholen.
interview
Lantings lessen, van Apple-topman tot koekjesbakker
Paul Groothengel 29 september 2014 Hoe je als ‘olietanker’ op koers blijft, en hoe je als speedboot voorkomt dat je door een onverwacht hoge golf verzwolgen wordt, en in plaats daarvan misschien zelfs op die golf meesurft. Dat is waar Menno Lantings nieuwste boek over gaat. ‘De kunst voor de komende jaren wordt het managen van complexiteit.’
interview
Nieuw boek Menno Lanting krijgt vervolg op tv
Paul Groothengel 16 juni 2014 Dit najaar publiceert Menno Lanting zijn nieuwe boek Olietankers en speedboten. Lezers kunnen dit boek nu al reserveren. Daarmee krijgen ze niet alleen een exemplaar van een speciale, gelimiteerde editie. Ze maken het ‘mede mogelijk’ dat RTL een tv-programma lanceert rond Lanting en zijn nieuwe boek.

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Storm op zee
2. Onbekende wateren verkennen
3. Van olietanker naar speedboot
4. Van speedboot naar olietanker
5. Een vloot speedboten
6. De zeven principes van wendbaar werken, leen en ondernemen
7. De beste stuurlui aan boord halen
8. De kapitein la grote facilitator

Nawoord
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Olietankers en speedboten