Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Framers

Carrière-advies voor de 21ste eeuw

Paperback Nederlands 2022 9789493213272
Nog niet verschenen, verwacht op 28‑04‑2022
22,50

Samenvatting

Eindelijk: het nieuwe boek van Victor Mayer-Schönberger, hoogleraar Internet Governance and Regulation aan de University of Oxford. Hij schreef eerder de wereldwijde bestseller ‘De big data-revolutie’ en adviseert onder meer Microsoft en het World Economic Forum.

Computers zijn ons op steeds meer vlakken de baas. Ze zijn steeds sneller, goedkoper en nauwkeuriger in het oplossen van problemen. Maar, geen paniek: juist daardoor wordt het een steeds belangrijkere skill om aan te wijzen wat de ‘problemen’ dan precies zijn. Daarin onderscheidt framen-niet dát je iets ziet maar hóe je iets ziet-zich als een cruciale menselijke functie. Wie goed kijkt naar de allergrootste succesverhalen op het gebied van kunstmatige intelligentie (zelfrijdende auto’s, gezichtsherkenning, algoritmes die muziek componeren…), ziet al vrij snel dat er altijd een framer nodig was om de computer de goede kant uit te sturen. ‘Framers’ is de eerste gids om dit menselijk vermogen te trainen.

De auteurs illustreren de kracht en het belang van framen met overtuigende voorbeelden en het nieuwste onderzoek. In ‘Framers’ leer je onder meer:
- Waarom ‘out of the box denken’ zinloos is
- Hoe grote merken frames gebruiken o telkens opnieuw met elkaar te kunnen concurreren
- Hoe frames werken bij de perceptie van activisme, zoals bijvoorbeeld bij #MeToo
- En hoe frames kunnen orgen voor een jarenlange pandemie (door covis-19 te framen als equivalent van seizoensgriep) of juist kunnen zorgen voor de afwenteling daarvan (in Nieuw-Zeeland, waar het werd geframed als SARS)

Drie redenen om dit boek nú te bestellen:
1 Dit is het nieuwste boek van Viktor Mayer-Schönberger
Viktor Mayer-Schönberger is auteur van een van de belangrijkste én bestverkochte boeken over big data, invloedrijk denker en dé kenner op het gebied op het gebied van onze digitale toekomst

2 Dit is het beste carrièreadvies dat je kunt krijgen
Er is één ding dat AI of computers nooit zullen kunnen: framen. Framen kun je trainen. Leer herkennen hoe en wanneer er wordt geframed, en hoe jij dit zelf optimaal kunt doen.

3 Dit boek maakt je een betere denker
Door het lezen van ‘Framers’ vergroot je je probleemoplossend vermogen, word je innovatiever én begrijp je de wereld om je heen beter.

Specificaties

ISBN13:9789493213272
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:28-4-2022
Hoofdrubriek:Psychologie

Over Viktor Mayer-Schönberger

Viktor Mayer-Schönberger is een gerenommeerd wetenschapper op het gebied van big data, auteur van meer dan honderd artikelen en acht boeken (waarvan het meest recente veel media-aandacht kreeg: Delete: The Virtue of Forgetting in the Digital Age). Hij adviseert onder meer Microsoft en het World Economic Forum op dit gebied.

Andere boeken door Viktor Mayer-Schönberger

Over Kenneth Cukier

Kenneth Cukier is de data-journalist bij The Economist en belangrijk commentator op de ontwikkelingen op dit gebied. Zijn artikelen over management en economie verschenen onder meer in Foreign Affairs, The New York Times en The Financial Times.

Andere boeken door Kenneth Cukier

Over Francis De Véricourt

Francis de Véricourt is Professor of Management Science at the European School of Management and Technology (ESMT) in Berlin. His current research explores how machine learning affects the way individuals frame their decisions and give rise to incentive problems. He has lived and worked in France, USA, Germany and Singapore. He has given talks at Yale University, Wharton School of Business, London Business School, Cambridge University, Tsinghua University, Singapore National University and many others, and has been the recipient of multiple teaching awards.

Andere boeken door Francis De Véricourt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Framers