Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Warming-ups en energizers

Voor groepen, teams en grote bijeenkomsten

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789058715135
Verkooppositie 5351Hoogste positie: 81
Direct te downloaden

Samenvatting

'Ik had meer uit de groep kunnen halen.' Kent u die gedachte? Dan weet u ook hoe frustrerend het kan zijn als u met een groep niet bereikt wat u had willen bereiken. Hoe wint u het vertrouwen van een groep cursisten? Hoe creëert u een sfeer waarin volop ruimte is voor creativiteit of persoonlijke onthullingen? Hoe bevordert u de teamspirit? Hoe houd je de aandacht van een groot publiek vast?
In 'Warming-ups & energizers' Treft u een uitgebreide reeks korte oefeningen aan die een bijeenkomst goed op gang kunnen brengen en die als katalysator kunnen werken tijdens een training. Een deel van de oefeningen is gericht op het proces van de groep met onderwerpen als kennismaking, vertrouwen en het stimuleren van creativiteit. Daarnaast vind je warming-ups rondom specifieke thema's als leiderschap en conflicthantering. Bovendien bevat het eerste deel een korte handleiding voor begeleiders van groepen, over kunst en kunde van 'warming-ups en energizers'.
Een boek om altijd bij de hand te hebben. Het is geschreven voor trainers, docenten, (team)managers, organisatoren; eigenlijk iedereen die op zoek is naar inspirerende en activerende momenten tijdens een bijeenkomst.

Specificaties

ISBN13:9789058715135
Trefwoorden:leiderschap, coachen
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:208
Druk:1
Verschijningsdatum:8-2-2011
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Expertrecensies (2)

Carla Verwijs | 16 februari 2011
Een groep mensen die elkaar niet kennen bijeen brengen en laten samenwerken, is niet eenvoudig. Voor samenwerking is vertrouwen nodig. De leider of facilitator kan niet verwachten dat dit vertrouwen snel en spontaan ontstaat. En ook in andere situaties, zoals training of een presentatie voor een publiek, is het nodig om 'op gang te komen' en een goede, open sfeer te creëren.Lees verder
Wim Oolbekkink | 26 oktober 2010
Honderddrie ideeën voor het opwarmen en energie geven van en aan groepen, teams en grote bijeenkomsten met een omslag eromheen, dat is 'Warming-ups en energizers' van Marcel Karreman. Iedere trainer of docent maakt meer of minder gebruik van werkvormen om groepen in beweging te krijgen of focus aan te brengen.Lees verder

Lezersrecensies

3.7 van de 5
31 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Marcel Karreman: ‘Kies de juiste vorm voor het juiste moment’
Linda Huijsmans 29 januari 2011 Warming-ups en energizers ziet eruit als een praktisch boek en dat is het ook. Maar het heeft meer te bieden. Het beschrijft heel beknopt meer dan honderd korte werkvormen voor creatieve sessies, meetings, heidagen, trainingen en andere bijeenkomsten. Auteur Marcel Karreman pleit daarbij voor meer aandacht voor het doel van de oefeningen. Concentratie, discussie, kennismaking of problemen oplossen; ze vragen allemaal om andere warming-ups.

Over Marcel Karreman

Marcel Karreman is trainer/adviseur, acteur en presentator. In zijn trainings- en advieswerk is hij, onder andere voor Schouten & Nelissen, gespecialiseerd in trajecten rond persoonlijke ontwikkeling, communicatie en presentatie. Tijdens zijn werk maakt hij regelmatig gebruik van technieken uit het theater of psychodrama. Met het theatergezelschap Terugspeeltheater Amsterdam speelt hij in open voorstellingen, maar ook tijdens congressen en andere evenementen.

Andere boeken door Marcel Karreman

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1 De warming-up als kunst en kunde
Voorbereiding

Deel 2 De Warming-ups per categorie
1 Kennismaking
2 Focussen (concentreren en waarnemen)
3 Vertrouwen en cohesie.
4 Fysieke energizers
5 Interactie
6 Spontaniteit en creatief denken/handelen
7 Leiderschap
8 Conflicthantering
9 Introspectie en persoonlijke ontwikkeling
10 Teambuilding
11 Warming-ups voor grote bijeenkomsten
12 Closures

Meer warming-ups rond..
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Warming-ups en energizers