Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Aan het werk met Operationeel personeelsmanagement

Paperback Nederlands 2023 9789001079239
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 2929Hoogste positie: 17
Nog niet verschenen, verwacht op 01‑04‑2023
68,95

Samenvatting

- Praktijkgericht en volledig aangepast aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van personeelsmanagement;
- logisch opgebouwd met delen die elk apart bestudeerd kunnen worden;
- met uitgebreide online ondersteuning.

Operationeel personeelsmanagement biedt toekomstige personeelsmanagers duidelijke, praktijkgerichte uitleg over de functie van goed personeelsbeleid in een modern bedrijf. In het boek staat het praktische, uitvoerende personeelswerk binnen bedrijven en organisaties centraal. Alle hoofdstukken in het boek bevatten voorbeelden uit het werkveld, met aandacht voor de ervaringen van personeelsmanagers uit de dagelijkse praktijk.

Deze zesde editie is grondig herzien. Zo is er meer er aandacht voor staf en lijn, maar ook voor het verschuiven van competentiemanagement richting talentmanagement. Ook actuele onderwerpen als thuiswerken, werken op afstand, veranderende communicatie, ziekteverzuim, krappe arbeidsmarkt en het vasthouden van personeel worden belicht. Overall zijn de teksten aangepast.

Operationeel Personeelsmanagement is geschreven voor de opleidingen HRM, Business Studies, Finance & Control, (Technische) Bedrijfskunde, Ondernemerschap & Retail management, Facility Management, Commerciële Economie en Accountancy. Het boek is geschikt voor zowel eerstejaars studenten als lijnmanagers.

Studenten en docenten kunnen zich op de ondersteunende website Hoger onderwijs online voorbereiden op lessen en het uiteindelijke tentamen. Studenten vinden er oefenopdrachten, oefentoetsen, begrippentrainers en flitscolleges. Voor docenten zijn er collegesheets, voorbeeldopdrachten en toetsen.

Daarnaast kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en daarnaast een set unieke vragen voor de docent: ideaal voor een tentamen! Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

Specificaties

ISBN13:9789001079239
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:373
Uitgever:Noordhoff
Druk:6
Verschijningsdatum:1-4-2023
ISSN:

Over Irene Schoemakers

Drs. Irene Schoemakers is arbeids- en organisatiepsychologe en schrijft sinds 1990 in opdracht van bedrijven en overheidsorganisaties teksten voor tijdschriften, nieuwsbrieven, jaarverslagen, relatie- en personeelsmagazines, en andere uitgaven. Haar aandachtsgebieden zijn: human resource management, arbeidsmarkt, leiderschap, fusies en overnames, corporate governance, financiën en zorg.

Andere boeken door Irene Schoemakers

Over Fons Koopmans

Fons Koopmans is adviseur, opleidingsarchitect en trainer in het bedrijfsleven. Daarnaast is hij (co-)auteur van vele educatieve leermethoden, waaronder Management Vaardigheden (2019; 5e editie). Sinds 2006 werkt Koopmans ook als zelfstandig personal coach en mentor. Hij doet dit onder de bedrijfsnaam Coaching Matters.

Andere boeken door Fons Koopmans

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Aan het werk met Operationeel personeelsmanagement