Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Mensen veranderen

Waarom, wanneer en hoe mensen (niet) veranderen

Gebonden Nederlands 2010 9789013076967
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

De titel 'Mensen veranderen' kan op twee manieren worden uitgelegd: mensen veranderen en ontwikkelen zich door wat ze meemaken, maar mensen veranderen ook andere mensen. Rondom veranderen is een complete industrie ontstaan van professionals die allerhande theorieën en interventies hebben ontwikkeld. Deze theorieën zijn beschreven in diverse boeken, maar een overzicht met inzichten en interventies op individueel niveau ontbrak nog. Die is er nu wel: Mensen veranderen.

Veel veranderingsprocessen in organisaties lopen vast omdat er onvoldoende rekening wordt gehouden met individuele verschillen. Een individueel veranderingstraject kan immers pas succesvol zijn als er een juiste mix is tussen situatie, persoon, de interventie en eigenschappen en competenties van een eventuele begeleider. De kernvraag van het boek luidt daarom: Wat valt er te zeggen over de effectiviteit van een door een interventionist uitgevoerde interventie in een bepaalde context gericht op verandering van een persoon die onder meer emoties heeft?

Het boek bestaat uit drie delen:
1. Mensen en hun context
2. Processen van veranderen
3. Interventies en interveniëren

In deze drie delen geven de auteurs u een overzicht van theorieën, praktijkinzichten, modellen, interventies en mechanismen, waaruit u als veranderaar kunt putten ter inspiratie bij een individuele verandervraag.

Specificaties

ISBN13:9789013076967
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:391
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:2-10-2010
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (7)

Mensen veranderen
Nico Jong | 20 april 2012
Een overzichtswerk met inzichten en interventies om op individueel niveau te gebruiken bij het faciliteren van verandering was er nog niet. 'Mensen veranderen' van Yvonne Burger, Léon de Caluwé en Paul Jansen voorziet daar nu in.
Lees verder
Mensen veranderen
Marianne Eussen | 16 februari 2011
In het boek 'Mensen veranderen' van Yvonne Burger e.a. staat de mens in het veranderproces centraal. Het boek gaat in op interventies om veranderingen bij mensen teweeg te brengen. Bovendien behandelt het de ontwikkelingspsychologie, omdat mensen nu eenmaal veranderen! Het is vooral een studieboek en naslagwerk. Het is voor het eerst dat ik zo uitgebreid de effectiviteit van de interventies en de interactie tussen coach en coachee in een boek beschreven zie. Het is een waardevolle aanvulling op het boek
Lees verder
Nuttig maar is het nieuw?
Ronald Buitenhuis | 3 februari 2011
Typ op managementboek.nl het woord veranderen in en je krijgt ‘124 hits’. Dat is nog maar het topje van de ijsberg. Momenteel verschijnen stapels veranderboeken. De een beter dan de ander. Is Mensen veranderen van Yvonne Burger, Léon de Caluwé en Paul Jansen een verrijking voor het arsenaal? Ja en nee.
Lees verder
Mensen veranderen
Robert Paul Schwippert | 20 januari 2011
'Mensen veranderen: waarom, wanneer en hoe mensen (niet) veranderen'. Deze titel van het boek van Burger, De Caluwe en Jansen laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Een verklarend boek over veranderen van mensen. Waarom veranderen mensen? En hoe doen ze dat dan? Geschreven door maar liefst een executive coach, een veranderkundige en psycholoog. Want mensen veranderen blijft mensenwerk. En omdat ieder mens weer anders is, dien je in je veranderaanpak rekening houden met deze verschillen. Geen receptenboek, wel een compleet overzicht. Waarmee de titel de lading dekt.
Lees verder
Mensen veranderen
Gertjan de Groot | 17 januari 2011
Als mensen het onderwerp in 'Mensen veranderen' zouden zijn, zou dit boek vol staan met levensverhalen van mensen over gebeurtenissen waardoor zij in de loop hun leven veranderd zijn. En dan zou deze recensie vast in een heel ander blad staan. In 'Mensen veranderen' zijn mensen overwegend lijdend voorwerp. 
Lees verder
Mensen veranderen
Eelke Pol | 17 januari 2011
'Mensen veranderen' is een intrigerende titel. Wie worstelt er niet met de (ir)rationaliteit van mensen om je heen? En misschien met die van jezelf? Yvonne Burger, Léon de Caluwé en Paul Jansen geven antwoord op deze vragen. 'Mensen veranderen' is een boek dat als naslagwerk eigenlijk niet mag ontbreken in de boekenkast van hen die zich professioneel bezighouden met mensen in organisaties.
Lees verder
Mensen veranderen
Peter de Roode | 14 januari 2011
Dit naslagwerk biedt een uitgebreid overzicht van veel wat er op het gebied van leren en veranderen verschenen is. Yvonne Burger, Léon de Caluwé en Paul Jansen geven een samenhangend beeld van de belangrijkste veranderkundige inzichten. Mijn kritiek op 'Mensen veranderen' is dat ik zowel de titel als de ondertitel niet echt passend vind.
Lees verder

Lezersrecensies

3.6 van de 5
8 stemmen
2
4
0
1
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

opinie
De top 3 van Yvonne Burger
Nienke van Oeveren 29 maart 2013 Yvonne Burger werkt sinds 1988 in verschillende rollen aan de thema’s organiseren, veranderen en leren. Zij is deeltijd hoogleraar aan de Vrije Universiteit en programmaleider van de postgraduate opleiding ‘Executive Coaching’. Als adviseur en coach werkt zij daarnaast vanuit haar eigen praktijk. Wat is haar top 3?
nieuws
Blauw of groen?
Nienke van Oeveren 17 oktober 2012 ‘Veel mensen willen anderen veranderen. Er is veel te veel ambitie op dat terrein!’ Léon de Caluwé heeft de stemming er meteen in bij het boekevent Verandertools. ‘Eerst stond het uitgangspunt van de interventionist centraal, nu gaat het ook steeds meer over wat er gebeurt met mensen die veranderen.’

Over Yvonne Burger

Yvonne Burger werkt sinds 1988 in verschillende rollen aan de thema's organiseren, veranderen en leren: als organisatieadviseur, coach, manager, onderzoeker, docent en auteur. Ze werkte voorheen bij de Universiteit van Amsterdam en bij verschillende adviesbureaus. Ook was zij rector van Sioo. Sinds 2007 is zij deeltijd hoogleraar aan de Vrije Universiteit. Zij is programmaleider van de postgraduate opleiding 'Executive Coaching'. Als adviseur en coach werkt zij daarnaast vanuit haar eigen praktijk. Ze is geassocieerd met Twynstra Gudde. Yvonne publiceert regelmatig in boeken en tijdschriften. Ze is columnist in het vakblad 'Management & consulting'. Haar adviesterreinen zijn organisatieontwikkeling en individuele ontwikkeling. Zij heeft (internationale) ervaring in verschillende branches - zowel binnen het bedrijfsleven als binnen de overheid - en is lid van de Orde voor Organisatiekundigen en Adviseurs.

Andere boeken door Yvonne Burger

Over Léon de Caluwé

Léon de Caluwé was sociaal psycholoog. Hij werkte als trainer en adviseur van onderwijsmanagers bij het Katholiek Pedagogisch Centrum. Daarna was hij lid van de Adviesraad Voortgezet Onderwijs, een niet-ambtelijk adviesorgaan dat de minister van Onderwijs adviseert over beleidsonderwerpen. Daarnaast werkte hij als expert regelmatig voor de OECD en voor de Raad van Europa. Na een korte periode bij de SIOO kwam hij in 1988 bij Twynstra Gudde. Hij heeft gewerkt in de adviesgroepen overheid, opleidingen, innovatiemanagement en human talent. Na 1995 was hij lid van de groep O3 (onderzoek, ontwikkeling en ondersteuning) die als denktank functioneert voor het hele bureau. Hij was senior partner en voorzitter van het vakcomité dat de R&D functie vervult binnen het bureau. Hij heeft honderden adviesopdrachten gedaan in alle denkbare sectoren. De rode draad daarin zijn vraagstukken waarbij de factor mens en verandering kernbegrippen zijn. Hij promoveerde op de opzet en effecten van grootschalige cultuurinterventie. 'Veranderen moet je leren' (1997) ontving de publieksprijs als boek van het jaar van de OOA in 1998. Sinds het voorjaar van 2000 is hij hoogleraar Advieskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij tevens het Centre for Research in Consultancy (CRC) leidt. Hij was docent in vele managementleergangen en opleidingen voor adviseurs en lid van de redactie van M&O. Léon de Caluwé overleed in juni 2019.

Andere boeken door Léon de Caluwé

Over Paul Jansen

Prof.dr. Paul G.W. Jansen is hoogleraar Bedrijfspsychologie, Faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde, VU Amsterdam. Hij studeerde cum laude Mathematische Psychologie, Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij was werkzaam bij het Ministerie van Binnenlandse zaken, de Rijks Psychologische Dienst, en PTT/KPN. Van 1995-2001 was hij in deeltijd directeur 'Limperg Instituut': Interuniversitair Onderzoeksinstituut voor Accountancy. Verder was hij bestuurslid van het 'HRM Network NL' en is hij sedert 2001 programmadirecteur Masteropleiding Bedrijfskunde, Vrije Universiteit Amsterdam. Hij houdt zich bezig met onderwijs, onderzoek en advisering op het gebied van management development, loopbanen, assessment centers, 360-graden feedback en prestatiemanagement (bijv. beoordelen en belonen).

Andere boeken door Paul Jansen

Inhoudsopgave

Woord vooraf

Deel 1 - Mensen en hun context

Hoofdstuk 1
Mensen en veranderen: kernbegrippen

Hoofdstuk 2
Typologieën van mensen en ontwikkeling van mensen

Hoofdstuk 3
Contexten voor verandering

Deel 2 - Processen van veranderen

Hoofdstuk 4
Leren en veranderen nader beschouwd

Hoofdstuk 5
Emoties veranderen

Deel 3 - Interventies en interveniëren

Hoofdstuk 6
Interventies bij verandering

Hoofdstuk 7
De effectiviteit van interventies

Hoofdstuk 8
De dynamiek van de relatie tussen interventionist en interventionee

Literatuur
Over de auteurs
Lijst met tabellen
Lijst met figuren
Lijst met tekstboxen
Auteursregister
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mensen veranderen