Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Coach jezelf door iedere crisis

Tips voor leven met de handrem eraf

Paperback Nederlands 2010 9789055947119
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Ieder leven kent zo zijn crises, ieder mens zijn worstelingen. Elke crisis is uniek en tegelijkertijd ook weer niet. Via dit boek voer ik een universeel coachingsgesprek met jou. Natuurlijk, ik moet het doen zonder jouw inbreng. En toch zal veel van wat je leest – soms pijnlijk – herkenbaar zijn.

Zou je wat meer het gevoel willen hebben dat je echt leeft? Ben je wel eens jaloers op van die ‘irritant gelukkige’ mensen? Voel je je vaker geremd dan je lief is? Laat je je niet gemakkelijk iets wijsmaken en houd je wel van een beetje humor en zelfspot? Dan is dit boek voor jou geschreven.

Met psychologische wetenswaardigheden, persoonlijke ervaringen, reflectievragen, oefeningen en paradoxale uitspraken zet ik je aan het denken. Maar wees gewaarschuwd: het lezen van dit boek kan je zelfbeeld en je wereldbeeld aan het wankelen brengen!’

Karen Walthuis is coach, trainer, psycholoog en levensgenieter. In 2008 publiceerde zij het boek Wisselende contacten, de ontmaskering van de coachingsrelatie. Luchtige diepgang en liefdevolle confrontatie kenmerken haar schrijf- en coachstijl.

Specificaties

ISBN13:9789055947119
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:18-3-2010
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Coach jezelf door iedere crisis
Annemarie ten Hoope | 15 februari 2011
In 'Leven met de handrem eraf' van Karen Walthuis wordt dieper ingegaan op de diverse crisismomenten die je beleeft of kunt beleven in de verschillende fasen die je doormaakt. Walthuis geeft een heldere analyse en herkenbare voorbeelden en tips en tricks om jezelf door deze crisismomenten heen te coachen. Door de herkenbare voorbeelden is het makkelijk leesbaar en maakt zij het boek luchtiger.
Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
8 stemmen
2
4
1
1
0

Over Karen Walthuis

Drs Karen Walthuis is algemeen psycholoog, auteur, coach, trainer, spreker en expert in het relationele aspect van mensen begeleiden. Menig opleiding voor professionele begeleiders maakt gebruik van haar model van Zes Houdingen uit haar eerste boek 'Wisselende contacten: de ontmaskering van de coachingsrelatie' (Scriptum, 2008). Met haar meest recente boek ‘Relationele Verleidingen: empathisch begeleiden van groepen’ (Kloosterhof, mei 2022) gaat ze nog verder de relationele diepte in en richt ze zich op begeleiders van groepen mensen, zoals trainers, teamcoaches, organisatieveranderaars en opleiders. Ze legt haar vinger daarbij ook op de zere plek, namelijk waar er sprake is van destructieve begeleiding. Zo hoopt ze bewustwording te creëren over hoe het mis kan gaan en mensen beschadigd raken in een situatie die juist bedoeld is om te ontwikkelen en floreren.  In haar TEDxTalk heeft ze het begrip Radicale Open Interesse (R.O.I.) geïntroduceerd als antwoord op de toenemende radicalisering en polarisatie in onze samenleving.  Karen hoopt mensen te inspireren hun hart en geest wat verder open te zetten, omdat dit het leven leuker maakt en onze samenleving ten goede komt. www.karenwalthuis.nl  

Andere boeken door Karen Walthuis

Inhoudsopgave

Leven met de handrem eraf
Hartelijk dank

Deel 1: Welke crises bieden zich spontaan aan?
1.1 Crises in het algemeen
1.2 Universele levensfasecrises
1.3 Liefdescrises
1.4 Existentiële crisis
1.5 Jou eigen unieke en persoonlijke crises

Deel 2: Hoe creër je je eigen crisis?
2.1 Kijken door een zwarte bril
2.2 Jezelf gek denken
2.3 Je verzetten tegen de werkelijkheid
2.4 Vluchten voor jezelf
2.5 Bijven doen wat niet werkt
2.6 Lekker zwelgen in emoties

Deel 3: Hoe profiteer je van je crisis?
3.1 Uitbuiten en genieten
3.2 Inwendig onderzoek
3.3 Nieuwe bril
3.4 Andere verhoudingen
3.5 Leidinggeven aan jezelf
3.6 Flirten met Magere Hein

En verder
Werkboekje

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Coach jezelf door iedere crisis