Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De vijf frustraties van teamwork

Hoe je ervoor zorgt dat samenwerken leuk blijft

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789047005728
10
Voormalig top 10Totaal 163 dagen
Evergreen4574 dagen in de Top 100
Verkooppositie 3575Hoogste positie: 3
Direct te downloaden

Samenvatting

In 'De vijf frustraties van teamwork' legt Patrick Lencioni de kern van samenwerking in teams bloot. Dat doet hij aan de hand van een parabel, waarin Catherine Peterson als ceo een team moet leiden dat onderling zo in conflict is geraakt dat het de hele organisatie negatief beïnvloedt. Gaandeweg openbaren zich vijf grote frustraties waarmee teamleden worstelen, frustraties die de samenwerking saboteren: gebrek aan vertrouwen, angst voor confrontatie, gebrek aan betrokkenheid, afschuiven van verantwoordelijkheid en niet-resultaatgericht werken.

Lencioni laat middels dit verhaal zien hoe deze hindernissen ontstaan en hoe u ze achter u kunt laten. Vervolgens werkt hij het onderliggende model uit. Een boek met een krachtige boodschap voor iedereen die in of met teams werkt.

Specificaties

ISBN13:9789047005728
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:207
Druk:1
Verschijningsdatum:6-6-2012

Expertrecensies (2)

Henny Portman | 16 februari 2018
In het boek De 5 frustraties van teamwork – Hoe zorg je ervoor dat samenwerken leuk blijft legt Patrick Lencioni de essentie van samenwerking binnen een team uit. Het boek is alweer een aantal jaren beschikbaar maar ik kwam het tegen op vele lijstjes, bijvoorbeeld als een van de aanbevolen boeken binnen SAFe, zodat mijn nieuwsgierigheid getriggerd werd en een recensie op zijn plaats is.Lees verder
Wies Bol | 3 januari 2005
Niet alleen de titel maar ook de foto op de omslag maakte dat ik nieuwsgierig werd naar de inhoud van 'De vijf frustraties van teamwork en hoe die te verhelpen' van Patrick Lencioni. De foto van de voetballers laat me even terug denken aan de zomer van 2004 waarin voor iedereen duidelijk werd dat individuen, hoe talentvol ook niet automatisch als team resultaten behalen.Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
26 stemmen
17
7
2
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (4)

nieuws
De leiderschapsnovelle
Bertrand Weegenaar 17 mei 2021 Binnen de managementliteratuur is een kleine maar waardevolle sub-stroming: de managementnovelle. Vaak in de vorm van een parabel. De parabel is een stijlmiddel om het (management) probleem vanuit een praktijksituatie uit te leggen. Een kenmerk van deze schrijfvorm is dat de hoofdpersoon worstelt met een probleem of vraagstuk en hulp en/of advies krijgt. Meestal uit een onverwachte hoek. Hoofdpersoon wordt gespiegeld, aanvaard hulp en de wereld, het bedrijf en de hoofdpersoon zijn dankbaar. Klassieke voorbeelden zijn Het doel van Eliyahu Goldratt en De 5 frustraties van teamwork van Patrick Lencioni.
nieuws
Zes vragen voor een gezonde organisatie
Bertrand Weegenaar 20 september 2016 Patrick Lencioni is auteur van een reeks van fabels en parabels over leiderschap en teamwerken. Titels als De vijf frustraties van teamwork en het recent verschenen De 3 kenmerken van een ideale teamspeler. De kern zijn werk heeft Lencioni een paar jaren geleden beschreven in De beslissende voorsprong Een gezonde organisatie als basis voor duurzaam succes. Geen fabel, wel veel praktijkervaringen.
geboekstaafd
Geboekstaafd: De top 3 van Wanda Kraal
Nienke van Oeveren 26 mei 2014 Wanda Kraal is trainer en adviseur bij GITP, waar ze ook leidinggeeft aan het kennisteam 'Communicatie en Samenwerking'. In management developmenttrajecten en traineeships werkt zij met zowel ervaren leidinggevenden als aanstormend talent.

Over Patrick Lencioni

Patrick Lencioni is oprichter en directeur van The Table Group, een bedrijf dat zich sinds 1997 inzet om leiders te helpen de gezondheid van hun organisaties te verbeteren. Zijn principes worden omarmd door leiders wereldwijd en zijn overgenomen door allerlei soorten organisaties, waaronder multinationals, startups, professionele sportteams, het leger, non-profitorganisaties, kerken en scholen. Lencioni is de auteur van elf managementboeken met bijna zeven miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Zijn werk is onder meer verschenen in de Wall Street Journal, Harvard Business Review, Fortune, Bloomberg Businessweek en USA Today. Voordat Lencioni The Table Group oprichtte, was hij executive bij Sybase, Inc. Hij begon zijn carrière bij Bain & Company en werkte later bij Oracle Corporation. Lencioni woont met zijn vrouw en hun vier zonen in de San Francisco Bay Area.

Andere boeken door Patrick Lencioni

Inhoudsopgave

Introductie

Het verhaal

Geluk

Deel 1 - Matig presteren

Deel 2 - De vonk ontsteken

Deel 3 - Een zware klus.

Deel 4 - Op de goede weg

Het model

Samenvatting van het model
Teamonderzoek
Begrijpen en tegengaan van de vijf frustraties

Een laatste aantekening: de methoden van Catherine
Een bijzonder eerbetoon aan teamwork
Dankwoord
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De vijf frustraties van teamwork