Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mindset, de weg naar een succesvol leven

Ouderschap, bedrijfsleven, sport, school, relaties

Paperback Nederlands 2011 9789088502057
Verkooppositie 999999930 dagen in de top 100
Niet leverbaar.

Samenvatting

De wereldberoemde psychologe Carol Dweck van Stanford University heeft, na tientallen jaren onderzoek naar prestatie en succes, een baanbrekend begrip ontdekt: de kracht van onze mindset.

Dweck legt uit dat het niet alleen onze vaardigheden en talenten zijn die voor succes zorgen, maar ook onze statische of op groei gerichte mindset. Ze maakt duidelijk waarom het prijzen van de intelligentie en het talent van onze kinderen niet bevorderlijk is voor hun zelfvertrouwen en prestaties, maar hun succes zelfs in de weg kan staan. Met de juiste instelling kunnen we onze kinderen motiveren en hen helpen op school beter te presteren, en tegelijk op persoonlijk en professioneel vlak onze eigen doelen bereiken.

Dweck onthult wat alle goede ouders, leerkrachten, topmanagers en sportlieden al weten en laat zien hoe een simpel idee over de werking van de hersenen, liefde voor leren en veerkracht kan creëren, die de basis vormen voor prestaties op elk terrein.

Dit is de vertaling van 'Mindset - The new psychology of success'.

Specificaties

ISBN13:9789088502057
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:307
Uitgever:SWP
Druk:1
Verschijningsdatum:1-3-2011
Hoofdrubriek:Psychologie

Expertrecensies (2)

Peter de Roode | 11 april 2017
De beroemde wetenschapper Carol Dweck schrijft een zeer toegankelijk boek voor een breed publiek ontdaan van voetnoten en wetenschappelijke eisen. Het boek leest niet alleen als een trein, het is tot de laatste bladzijde inhoudelijk zeer interessant.Lees verder
Jelger Spijkerboer | 27 oktober 2011
Het concept fixed en growth mindset was talloze keren langsgekomen in gesprek met een van mijn collega's. Na deze gesprekken en herhaaldelijk aandringen van mijn collega dacht ik: ok, nu moet ik 'Mindset, de weg naar een succesvol leven' van Carol S.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Hoe Silicon Valley fouten viert
Ger Post 19 augustus 2013 Voor veel mensen is het maken van een fout geen feestje. Toch het vieren van fouten de kern van een nieuwe, snel aan populariteit winnende filosofie in Silicon Valley: het ‘fail fast’ principe.
geboekstaafd
De top 3 van Linda Schlundt Bodien
Nienke van Oeveren 28 juni 2013 Linda Schlundt Bodien is directielid bij OnderwijsAdvies in Zoetermeer, Gouda, Leiden, Lisse en Hoofddorp. Zij combineert de Oplossingsgerichte aanpak met Human Dynamics, een praktijktheorie over communicatie- en relatiebehoeften voor besturen, teams, directeuren en individuele medewerkers. Haar favoriete boek: Mindset van Carol Dweck.
Alle interviews en artikelen (2)

Over Carol Dweck

Carol S. Dweck (17 oktober 1946) is professor psychologie aan Stanford-universiteit. Zij studeerde in 1967 af aan het Barnard College en behaalde in 1972 een doctorsgraad aan de Yale-universiteit. Zij doceerde aan de Columbia-universiteit, Harvard-universiteit, en de Universiteit van Illinois te Urbana-Champaign voordat zij in 2004 toetrad tot de faculteit van Stanford.

Andere boeken door Carol Dweck

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De mindsets
2. De mindsets van binnenuit
3. De waarheid over competentie en prestatie
4. Sport: de mindset van een kampioen
5. Mindset en leiderschap in het bedrijfsleven
6. Relaties: mindset in de liefde
7. Ouders, leraren en coaches: waar komen mindsets vandaan?
8. Van mindset veranderen

Not

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mindset, de weg naar een succesvol leven